Festival za mlade OK Fest je muzički događaj, koji svojim ciljem, programom i sadržajima nastoji da vrati «stari sjaj» Nacionalnom parku Sutjeska i postane jedan od značajnijih regionalnih festivalskih događaja. Ono što ovaj festival generalno izdvaja od drugih, osim jedinstvenog ambijenta, svakako su raznovrsni sadržaji.

I ove godine organizatori se namjeravaju potruditi da publika, osim u bogatom muzičkom programu, uživa i u ostalim interesantnim aktivnostima, kao što su: rafting, planinarenje, panel diskusije, te projekcije kontinentalnih i svjetskih filmskih ostvarenja, koji se realizuju na OK cinema stageu.

- Ono što je jako važno jeste da se svake godine trudimo da festival bude bolji i sadržajniji od prethodnog, i u toj namjeri uspijevamo već četvrtu godinu. Organizacijom našeg festivala smo pokazali da je NP Sutjeska idealna destinacija za mlade, jer pored dobre muzike i zabave na OK Festu, izuzetan utisak na posjetioce ostavio je jedinstven prirodni ambijent u kojem se festival realizuje, što i jeste bio naš cilj od samog početka – navode organizatori.

Svi posjetioci ove prirodne oaze, odnosno NP Sutjeska, i mimo trajanja OK festa mogu da uživaju u brojnim aktivnostima, kao što su: planinarenje, biciklizam, šetnje, posjeta vidikovcima (Dragoš Sedlo, Prijevor, Beškita, Borić), sportsko – rekreativni sadržaji na Tjentištu (tereni za fudbal, odbojku, košarku, rukomet, atletiku, najveći otvoreni bazen na Balkanu…) i rafting i to ne kao dio direktne ponude Nacionalnog parka, ali sigurno kao jedan od motiva dolaska turista, s obzirom da u ovoj aktivnosti mogu da uživaju na svega nekoliko kilometara od Nacionalnog parka na rijeci Tari, vozeći se u čamcu kroz najdublji evropski i drugi najdublji kanjon na svijetu, posle Kolorada.

Na Tjentištu je poznat lokalitet «Dolina heroja», gdje se odigrala čuvena Bitka na Sutjesci, jedna od najznačajnijih bitaka u II svjetskom ratu. Danas se na ovom prostoru nalazi memorijalni kompleks kojeg čine monumentalni spomenik poginulim partizanskim borcima, spomen dom-muzej Bitke na Sutjesci i još nekolicina spomen-obilježja posvećenih pojedinim važnim momentima ili ličnostima jedne od najznačajnijih bitaka u II svjetskom ratu. Prirodno i kulturno-istorijsko naslijeđe ovog prostora sigurno posjetioce ostavlja bez daha i motiviše da se ovom beskrajnom i fantastičnom predjelu vraćaju iznova i iznova.

Na OK Festu 2017 (30. juni/01. - 02. juli 2017.) ljubitelje zabave, avanture, prirode i odlične muzike i ovoga ljeta očekuje odličan provod na Tjentištu. Četvrti po redu OK Fest planira da ugosti najveća imena regionalne muzičke scene. U neponovljivom prirodnom ambijentu NP Sutjeska publiku očekuju fenomenalni… «Del Arno Band» – «Josipa Lisac» – «Disciplin A Kitschme» – «TBF» – «Psihomodo Pop» – «Van Gogh» – «Let 3» – «Urban & 4» – «Dubioza Kolektiv» – «Straight Jackin» – «Justin's Johnson» – «Kanda, Kodža i Nebojša» – «E-PLAY» – «Zoster» – «Deca loših muzičara»

- Za sve posjetioce četvrtog po redu OK Festa, osim odlične zabave uz vrhunske izvođače i brojne druge prateće sadržaje, pripremili smo i posebne OK pakete ponude kako bi smo vam ovogodišnji boravak na Tjentištu učinili nezaboravnim. Svi zainteresovani na zvaničnoj stranici festivala www.okfest.net/rezervacije/ mogu da potraže svoj idealan paket, po posebnim cijenama u first minute ponudi, sve do 01. aprila. Zbog velikog interesovanja publike ove godine već u prvih nekoliko dana bukirani su svi OK paketi koji su podrazumijevali boravak u smještajnim objektima NP Sutjeska. Do početka festivala na raspolaganju su vam paketi boravka u OK kampu, gdje vas i ove godine očekuje sjajna zabava, provod i druženje uz odličan program na OK stageu gdje trebaju nastupiti: «Straight Jackin» – «Justin’s Johnson» – «Kanda, Kodža i Nebojša» – «E-PLAY» – «Zoster» – «Deca loših muzičara». Za nezaboravne trenutke u OK kampu sa prijateljima, izaberite jedan od paketa «Avantura za 5»/»OK kamp prijatelj», pođite na Tjentište u društvu i iskoristite posebnu pogodnost 4 + 1 paket gratis! Izaberite jednu od aktuelnih ponuda i provedite vrijeme sa prijateljima. I ove godine prijatelj OK Festa je kompanija m:tel – dodaju organizatori, i zaključuju:

- Mi smo našu OK avanturu započeli iz čistog entuzijazma i ljubavi prema NP Sutjeska i nastavljamo je sa jasnim ciljem, a to je oživjeti NP Sutjesku, vratiti mlade iz cijelog regiona u ovaj fantastični prirodni ambijent koji je prije pola vijeka sadržajima i ponudom bio namijenjen upravo njima i koji je stvarala mladost nekadašnje države. Svim posjetiocima OK Festa definitivno i ove godine možemo garantovati odličnu zabavu i atraktivne sadržaje uz najbolje regionalne izvođače, koje će, kako se očekuje i ove godine na OK Fest dovesti veliki broj ljubitelja dobrog zvuka i zabave iz BiH i regiona.

(Doznajemo.com)