Nakon izuzetnog uspjeha prošlogodišnje Konferencije, 25. aprila ove godine, ovog puta u saradnji sa Centralnom Bankom BiH, treba se održati 4. FinConf konferencija i to u amfiteatru Centralne banke u ulici Mehmeda Spahe br. 3 u Sarajevu.

Podsjećanja radi, FinConf je međunarodna konferencijska platforma posvećena inovacijama u finansijskim uslugama, koja ima za cilj pružiti forum za otvorenu i naprijed orijentiranu diskusiju o europskim finansijskim izazovima i finansijskim tržištima.

Prošlih godina ovaj tim je to organizovao i više nego uspješno, a ovogodišnje krunisanje bi trebale potvrditi - okupljanjem zasigurno vodećih aktera i stručnjaka kako sa lokalnog, tako i regionalnog nivoa, koji bi učesnicima ove eminentne Konferencije trebali ponuditi svoja iskustva i otvoriti diskusije.

- Vrhunski predavači će se dotaći trendova, primjene i trenutne poslovne prilike u različitim sektorima, uključujući Blockchain, Open Banking, Payments, Banking Regulations, FinTech i mnoge druge – zbog čega će što, kako to tvrdi organizator Edina Mušmulja, ovogodišnja Konferencija zapravo biti teorijskom krunom struke.

Imat ćemo čast poslušati predavanja najvećih imena i predstavnika kompanija sa osvrtom na inovativne modele i strategije u finansijskim uslugama od kojih ćemo izdvojiti tek neke, a to su Martina Drvar, viceguverner Hrvatske narodne banke, Marko Škreb, tehnički direktor USAID FINRA, Andrej Stuchlik, savjetnik EIB-a, zatim Nena Dokuzov iz Ministarstva za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije, Maciej Kostro, Udruženje banaka Poljske, Ryan McAuliffe iz SWIFT -a i mnogi drugi - navodi Organizator, koji preporučuje ovu priliku kao mogućnost sticanja znanja u oblasti finansijskih usluga, te usvajanja novih alata i vještina, kao i doprinos razvoju perspektive i brendiranju grada Sarajeva i BiH kao prepoznate destinacije koja okuplja finansijske stručnjake.

Sa izuzetnim zadovoljstvom Organizator najavljuje i učešće guvernera Centralne banke BH, g. Senada Softića koji će prema planu dodijeliti zahvalnice govornicima i partnerima konferencije, za doprinos razvoju finansijskog sektora.

Svoje učešće potvrdite putem: [email protected]

Tel: +387 61 914 178

Kompletan spisak tema uključujući informacije o samoj konferenciji i glavnim govornicima možete pronaći na web stranici: https://finconf.com/

(Doznajemo.com/Promo)