Šarmantna i uvijek nasmijana, a, prema mišljenju mnogih, jedna od najljepših voditeljica na našim prostorima Aida Mujan u februaru je drugi put rodila. Ljetne dane provodi sa sinovima Benjaminom i Omarom, a iako, kako kaže, rijetko spava, ovo je najljepši period u njenom životu.

O malim ekranima često razmišlja, a dešavanja u BiH i svijetu redovno prati dok dječaci spavaju ili se zabavljaju s ocem Adnanom. S voditeljicom smo razgovarali o povratku u studio FTV, poslovnoj organizaciji te porodici.

PUNI ENERGIJE. - Omar je mirna beba, spavalica, barem zasad, tako da smo puni energije od ranih jutarnjih sati. Benjamin je tokom dana sa svojim drugarima u vrtiću, pa se u punom sastavu okupljamo poslije podne i obavezno moramo imati unaprijed napravljen plan kako provesti vrijeme do spavanja. Također, često putujemo, pa smo tako i Omara već navikli na putovanja od navršenog prvog mjeseca - govori Mujan.

Iako ima mnogo majčinskih obaveza, Aida često uspijeva organizirati druženje s prijateljicama.

Aida Mujan Dnevnik

- Porodicu smo formirali da bismo u njoj mogli uživati. Naravno, vrijeme posvećeno isključivo sebi svima je potrebno. Često organiziram druženje s prijateljicama, doduše, sada s jednim malim šestomjesečnim "uljezom", ali uživamo u nekim našim zajedničkim aktivnostima - kaže nam Aida.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, sve obaveze na vrijeme završava, a kako kaže, mnogo joj pomaže i suprug Adnan.

- Moja mama se zna nasmijati kada joj kažem da nemam konkretnih obaveza i planova za tekući dan.  Majka mora biti odgovorna i tu nema alternative. Biti mama je najljepši, ali i najteži posao na svijetu. Bez obzira na brojne obaveze koje privatni biznis nosi, Adnan s dječacima provodi kvalitetno vrijeme i udovoljava njihovim potrebama - pojašnjava Mujan.

RADUJE SE POVRATKU. S velikim zadovoljstvom govori o voditeljskom poslu, ali još nije odlučila kada bi mogla ponovo stati pred kamere.

- Od srca uživam u svom poslu i radujem se povratku. Ipak, još neko vrijeme ću iskoristiti porodiljsko odsustvo, Omar je napunio šest mjeseci, ali i dalje sam mu potrebna 24 sata, kao i on meni. U kontaktu sam s kolegama s posla, kao i s rukovodstvom, pa ćemo zajednički odlučiti kada bi bilo najbolje vratiti se na male ekrane - govori Mujan.

Informativna emisija poput Dnevnika donosi kako aktuelne tako i tužne priče, a Mujan se prisjetila teške i tragične sudbine dječaka Smaje Ćesira.

- Slučaj malenog Smaje Ćesira ostavio je na mene trag za cijeli život. I sad se naježim od svih saznanja o ubistvu ovog četverogodišnjeg anđela. Radeći ovaj posao, naučimo se lično distancirati od teških tema i strašnih događaja, kojih ima itekako puno, ali kod pojedinih priča čovjek se jednostavno ne može odvojiti ustranu i posmatrati ih samo iz ugla nekoga ko ih najavljuje - ističe Mujan.

Bilo o kojem poslu da je riječ, nepredviđene situacije su neizbježne.

- Dogodilo mi se jednom da sam nakon duge pripreme dijaloške emisije, pet minuta prije silaska u studio, izbrisala sav materijal i još jednim potezom onemogućila povratak izgubljenoga. Sumnjam da je ovo manjak organizacijskih sposobnosti, prije brzina u kojoj se potkradu greške, ali važnije je biti spreman ispraviti ih što je brže moguće - priča Mujan.

LJETOVANJE. Kao i nekoliko prethodnih godina, Aida Mujan s porodicom namjerava ljetovati u sjevernoj Hrvatskoj.

- Uglavnom gledamo da su plaže prilagođene potrebama mališana, tako da biramo mirnija mjesta. Otputujemo čim nam se ukaže prilika, nije nam problem spakovati kofere i zaputiti se bilo gdje.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)