Tijelo muškarca nađeno je u utorak u Ulici Sutjeska u Sarajeva, na privatnom parkingu Sulje Planje, zvanog Domac. Nezvanično se doznaje da se radi o Emiru Zekoviću Zeki iz Starog Grada, a iz policije tvrde da se radi o prirodnoj smrti.

Iako se u prvi mah posumnjalo da se radi o Zekoviću, svjedoku pokajniku u predmetu koji se vodio protiv Zijada Turkovića i njegove grupe, ispostavilo se da se radi o drugoj osobi sa istim imenom i prezimenom.

Šta se zaista dešavalo u prikolici Sulje Domca, treba utvrditi istraga koju vode sarajevska policija i Tužilaštvo. Iako se špekulisalo da se Zeković predozirao, ovo jučer niko nije potvrdio, ali ni demantovao.

Prema tvrdnjama stanovnika ovog dijela grada koje smo jučer zatekli na licu mjesta, moguće je i da je u pitanju ubistvo?!

- Zna se ko je u kafani danas (u utorak, op. a) pričao da je ovom što je umro u pivu trpao subotex kako bi ga uspavao i uzeo mu pištolj. Kasnije se vratio s pričom da je u prikolici mrtav čovjek i da je Zeković sam uzimao subotex. Zeković je volio popiti, ali nije bio narkoman. Nije to onaj Zikin Emir Zeković. Ovo je lik s Mejtaša. Normalan momak, samo je volio popiti. Prije dvije godine je dolazio kod Sulje da cugaju, ali ga je raja odvratila. Sad nije znao da mu je u alkohol stavljen subotex, koji je supstitucija za metadon. Zna se i ko je sve limenke od piva sklonio prije dolaska policije, tvrdi jedan od stanara ove ulice.

Stanari Sutjeske i okolnih ulica ističu da je ovo treći slučaj predoziranja u njihovoj mahali, te da im je dilera preko glave.

- Taj momak je najmanje 7-8 sati bio mrtav prije dolaska policije. U kamp-prikolici su bila trojica. “Sub” (subotex, op. a) je donio žuti mršavi narkoman s Bistrika, a kupio ga je vjerovatno od momka kojeg zovu Muco. Danas u ovaj kvart ne smiješ napolje pustiti dijete. U pet ulica u kvartu ima 15 dilera, od kojih najmanje trojica proturaju heroin koji miksaju s nekim prahom koji jedan od njih vadi iz čarape. Neke narkomane, kad se ovdje predoziraju, odvezu ispred Hitne i ostave. Ako policija neće da ovdje reguliše, onda ćemo morati mi uzeti pravdu u svoje ruke. Ovdje svi znaju ko dila. Dileru dođe lik s ukradenom plazmom, da je zamijeni za drogu, on ga ošmeka policiji i oni uhvate lopova. A dilera niko ne dira, dodaje jedan od sagovornika.

Ulica Sutjeska tijelo 23/10/18a