Na društvenim mrežama, a kasnije i bh. portalima, krajem prošle godine se pojavio video snimak nadzornih kamera na Arizona pijaci. Na tom snimku snimljena je pripadnica MUP-a Tuzlanskog kantona Amira iz Gračanice (TK) dok - kako se čini na videu - bez plaćanja uzima bundu koja se prodaje za 1.200 KM i navodno je od pravog krzna.

Na snimci se mogu čuti glasovi uposlenih na Arizona pijaci dok pregledaju video, i komentarišu ponašanje žene koja skida zimsku bundu s lutke, a potom s njom u rukama žurno napušta objekat.

Nakon što su i portali objavili snimak incidenta, javila se sama policajka Amira i tvrdi da se radi o zabuni, te da nije riječ o krađi.

- Jakna nije ukradena. Bila sam kod žene koja je prodavala, samo sam uzela jaknu i tražila ženu da je pitam za cijenu, a kada je naišla vratila sam joj. Da sam htjela uzeti, uzela bi i otišla, napisala je Amira tuzlanskim portalima koji su prvi objavili snimak u privatnoj Fb poruci.

Amira - jakna Arizona 2

Ipak, kako javlja Srna, Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu protiv A.B. službenice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona zbog sumnje da je nedavno na pijaci Arizona počinila krivično djelo krađe, navedeno je iz Tužilaštva.

Optužnica, koju je podiglo Tužilaštvo distrikta, tereti A.B. (33) iz Lukavca da je 2. decembra prošle godine na pijaci Arizona u mjestu Porebrice kod Brčkog ukrala odjevni artikl vrijedan 1.200 KM.

- Ona je iz jednog butika sa izložbene lutke skinula, probala odjevni arikal, i otišla u njemu, zbog čega je vlasnika čiji su inicijali O.H. oštetila za 1.200 KM, navedeno je iz Tužilaštva.

Na video-snimcima koje je vlasnik butika dostavio policiji i medijima s ciljem bržeg pronalaska osobe, može se zaključiti da je riječ o bundi od prirodnog ili vještačkog krzna.

POVEZANO
Policajka jakna Tuzla 1POLICAJKA IZ TUZLE KOJA JE SNIMLJENA KAKO UZIMA JAKNU BEZ PLAĆANJA: "Nisam je ukrala, nego..."

(Doznajemo.com)