Pjevač Darko Lazić, koji je prije tri dana doživio saobraćajnu nesreću, je jučer operisan zbog unutrašnjeg krvarenja koje mu je izazvalo mnoge zdravstvene probleme.

Naime, krvna slika pjevača bila je jako loša, bubreg mu je otkazao, a bilo je i bojazni da se neće probuditi iz anestezije. Ipak, sve je proteklo u najboljem redu, a prema najnovijim informacijama, 27-godišnjak je trenutno stabilno, ali je njegovo zdravstveno stanje i dalje teško.

Prema odluci konzilija doktora, Darka je do danas mogla viđati samo Ana Sević koja mu je i dalje zakonita žena, a od danas pjevača mogu viđati samo roditelji, mama Branka i tata Milan. I to na kratko. Do kada će biti tako, zavisi od Darkovog zdravstvenog stanja.

Podsjetimo, danas je u bolnicu došao i Darkov mlađi brat Dragan.

Inače, jučerašnja operacija pjevača Darka Lazića trajala je nešto manje od dva sata, a doktori uspjeli da zaustave unutrašnje krvarenje slezine. Darko je nakon operacije vraćen na odjeljenje intenzivne njege, odnosno u tzv. šok-sobu.

27-godišnjaku je, naime, pukla slezina koja je prouzrokovala obilno unutrašnje krvarenje, nakon čega je cijela izvađena.

Bubreg za sada nije diran jer je previše rizično. Pjevač je nakon nesreće stavljen na vještačko disanje, jer mu je rebro probilo plućnu maramicu.

Tokom operacije u bolnici su bili Darkovi roditelji, djevojka Marina i bivša supruga Ana Sević. Pjevačica je po izlasku iz bolnice bila vidno nervozna, oči su joj bile pune suza.

POVEZANO
Darko Lazić pjevačDOKTORI OTKRILI KOJA JE NAJOPASNIJA POVREDA DARKA LAZIĆA: "Ne smijemo dati prognozu zbog..."