Zbog činjenja krivičnih djela i prekršaja tokom održavanja javnih okupljanja grupe "Pravda za Davida", slijedi prekid i sprečavanje održavanja istih...

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, zbog nepridržavanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, na prijavljenom skupu za dan 30.12.2018. godine,  te  činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela, lišili su slobode određeni broj lica, dok se za određenim brojem lica traga.

POVEZANO
Ifet FeragetRASPISANA POTJERNICA ZA DAVOROM DRAGIĆEVIĆEM: Policija na nogama, Dodik podržava hapšenja!

Naime, organizator javnog skupa se nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te je prijavljeni javni skup, nakon održavanja na Trgu Krajine, nastavio kao javni skup u pokretu, koji kao takav nije bio prijavljen.

Organizator javnog okupljanja, kao i u prethodnim okupljanjima, nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više različitih prekršaja, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela.

Oklopnjaci Banjaluka 28/12/18

Učesnici javnog okupljanja prekinuli su i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru "Kraša", na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa. Zbog ovih dešavanja, nadležne gradske službe otkazale su prethodno najavljene novogodišnje kulturno-zabavne manifestacije.

Zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprječavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštovanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe "Pravda za Davida" će biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

POVEZANO
Vozač kamiona o DragičevićuEvo šta o učešću Davora Dragićevića u Vojsci RS kaže VOZAČ KAMIONA, sin borca Armije RBiH