Dvanestogodišnja djevojčica Enisa M. iz Sarajeva koja je nestala je prije nekoliko dana, pronađena je!

Svi detalji nisu poznati, ali iz policije tvrde da u narednom periodu namjeravaju raditi na daljnjem rasvjetljavanju cijelog slučaja. Nezvanično doznajemo da je djevojčica pronađena na području Općine Novo Sarajevo. Bila je sa Kenanom Kršom, a o kome je riječ možete se podsjetiti na OVOM LINKU.

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su osobe Kršu Kenana i Zunđu Jasmina koje se dovode u vezu s nestankom 12-godišnje djevojčice

12-godišnjakinja je pronađena u stanu u Ulici Porodice Ribar u sarajevskom naselju Hrasno. Kako navode komšije koje nisu htjele pred kamere, pripadnici specijalne jedinice su iz zgrade izveli nestalu 12-godišnjakinju te još jednu osobu. Pretres stana je trajao oko sat vremena...

Noć dva policijska auta

12-godišnjakinja je pronađena u stanu u Ulici Porodice Ribar u sarajevskom naselju Hrasno

Noć dva policijska auta

Kako javlja N1, pozivajući se na izvore iz policije, djevojčica i Kršo sprovedeni su u policijsku stanicu, a s obzirom da je riječ o maloljetnoj osobi, treba biti primijenjen Zakon o maloljetnicima.

- I Kršo i maloljetnica sprovedeni su u stanicu te će nad njima biti izvršena policijska obrada kako bismo razjasnili sve detalje ovog događaja, izjava je koju citira spomenuta televizija.

Noć dva policijska auta

Kenan Kršo / Enisa M.

Djevojčica je nestala pod kontroverznim okolnostima, nakon što je njena majka Emira Bašić primila poruke u kojima su joj obećane određene materijalne pogodnosti ukoliko pristane na brak njene kćerke sa starijim muškarcem.

Taj muškarac već ima dvije žene, ali ne i djecu s njima.

POVEZANO
Poruke Enisa Bašić 3OVO SU PORUKE KOJE JE MAMA DOBILA PRIJE NESTANKA ENISE (12): Otkrivaju nevjerovatnu stvar!

Podsjetimo, dvanaestogodišnja djevojčica se u petak iz svoje kuće udaljila u nepoznatom pravcu, nakon čega je majka djevojčice prijavila nestanak.

- Dana 17.11.2017. godine oko 22:05 u službene prostorije PU Stari Grad pristupila je građanka B E. i prijavila da je istog dana u 19:30 iz kuće se udaljila u nepoznatom pravcu njena malodobna kćerka E.M. Policijski službenici o svemu su obavijestili kantonalno tužilaštvo i raspisali su potragu za navedenim licem i intezivno tragaju za navedenim licem, izjavila je tada Suvada Kuldija iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

U međuvremenu se otkrilo da je početkom 2014. godine majka imala sličan slučaj sa svojom drugom kćerkom.

POVEZANO
Emira Bašić izjava N1 kod KatedraleOVO NIKO (NI)JE OČEKIVAO: Emira Bašić i prije 3 godine prijavila nestanak (druge) kćerke!?

(Doznajemo.com/N1)