Armin Bijedić je nedavno objavio cover za hit Sinana Sakića «Kuda ideš srećo moja», kojim je osvojio simpatije širom regiona. Na Arminov vokal i emocije koje je iznio gotovo niko nije ostao ravnodušan, tako da su brojne kolege na društvenim mrežama pohvalile Arminovu fenomenalnu interpretaciju.

Čak je i Miodrag Ilić, poznatiji kao Mile Bas, osnivač «Južnog vetra», imao samo riječi hvale za pjesmu koju je Bijedić interpretirao u pratnji Amila Loje, izjavivši kako ovo može samo vrhunski pjevač, te da je na njegovu izvedbu `ostao bez teksta`.

- Poslušao sam i ostao bez riječi. Stvarno vrhunski pjevač, sve je tako dobro u njegovom pjevanju. I interpretacija i osjećaj za emociju... On je tu pjesmu otpjevao na jedan sasvim svoj način, što se meni sviđa. Nema orkestra, samo jedan električni piano i taj momak koji ga je pratio sjajno je to uradio, sve je onako kako treba, sva je harmonija tu koja postoji u originalu, a ništa suvišno. To može samo kada je pjevač vrhunski, svaka čast - istakao je Miodrag Ilić, kompozitor i autor brojnih hitova «Južnog vetra».

Svakako, Arminu Bijediću su imponovale pohvale od velikog stručnjaka, pa se putem Facebooka zahvalio Iliću.

Kada je u pitanju američka turneja, zajedno sa Arminom `preko bare` putuju njegove drage kolege Elmedin Kadrispahić Eka i Faruk Duran, dok zbog iznenadnih i neodložnih obaveza u SAD ne ide Belma Karšić.

Bijedić - Šuman - Duran

Foto: Duran i Bijedić

- Još nismo odredili datume koncerata i sve je u fazi organizacije. U Ameriku zajedno sa Ekom trebam putovati oko 20. oktobra, a u decembru nam se treba pridružiti i Faruk Duran. To su moje drage kolege i siguran sam da ćemo nastupima oduševiti publiku u Americi. Dogovor sa Duranom napravio sam prilikom druženja u ilidžanskom lokalu «Sunrise» na čijem svečanom otvorenju u petak treba pjevati odlični Faruk. Našem dogovoru kumovao je i Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH koji je priznao da smo mu mi, uz Halida Bešlića, najdraži pjevači - izjavio je Bijedić.

Kako je Armin Bijedić otpjevao pjesmu Sinana Sakića «Kuda ideš srećo moja» možete poslušati ispod...

(Doznajemo.com)