Malena Lara Karamuja je 05.08.1983. godine umrla u stanu svog oca u Zenici, na adresi Sarajevska 67. Došla mu je u posjetu iz Slovenije. Okolnosti smrti do danas su misterija...

Podsjetimo, otac Husejin i njegova supruga su molili da im djeca dođu u posjetu. Četvrti dan se iz Bosne vraćaju samo dvije sestre. Nakon 24 godine, nadležni organi treba da ustanove okolnosti njene smrti.

Lara Karamuja ubistvo 3

Za njeno ubistvo predana je krivična prijava na Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dana 21.06.2017 godine...

Ovim povodom, na Fb stranici Najokrutnije ubistvo djeteta na područjima bivše Jugoslavije, oglasila se u subotu familija djevojčice. Evo šta je napisano:

- Danas je 34 godina od smrti Lare Karamuja, koja je zatečena mrtva 05.08.1983. godine u stanu njenog oca i njegove supruge u Zenici, na Sarajevskoj 67. Dana 21.06.2017. je podnijeta krivična prijava za njeno ubistvo na Kantonalno tužilaštvo ZDK i slučaj već ima dodijeljenog tužioca.

Zahvaljujemo svim državnim i kantonalnim ustanovama, koje su nam urgentno proslijedili informacije koje posjeduju vezano za slučaj njene smrti.

Lara Karamuja ubistvo 3

Smrt djevojčice do danas misterija

I hvala dobrim ljudima koji su nam pomogli i izašli u susret i objasnili koliko su mogli i što su znali o okolnostima njene smrti.

Ali ipak još uvijek nismo ustanovili ime mrtvozornika koji je konstatovao smrt Larise Karamuja, ime doktorice iz Hitne koja je primila Laru Karamuju kada sam je tamo navečer 04.08.1983. dovela tada njena 13 godišnja sestra u pratnji našeg oca Husejina, ekipu iz Hitne koju sam ujutro 05.08.1983 dovela u stan opet u pratnji našega oca Husejina.

U stanu na žalosti su bile i radne kolegice Husejina Karamuje iz Vodoprivrede Željezare. Voljela bih se čuti i s tim ženama.

Molimo da nam se jave i svjedoci koji su dan prije vidjeli našeg oca Husejina na zeničkom bazenu kada je tamo odveo svoje dvije najmlađe kćerke, kojima je bilo tada 7 i 8,5 godina. Mlađa od sestara Lara Karamuja ujutro 05.08.1983. godine zatečena je na krevetu pored mene mrtva. Zahvalni bismo bili za bilo koju informaciju ili uputu da se može doći do tih svjedoka. Možete se nam javiti na email [email protected].

Možda Vas zanima i ovo...

>>>>> TRAGEDIJA NA PLAŽI: 21-godišnja djevojka smrtno stradala nakon što je pala s balkona

Lara Karamuja ubistvo 3

>>>>> ŠOKANTNA ISPOVIJEST: Moj djed je i moj otac, on je mamu...

(Doznajemo.com)