Amel Sejfović, prvooptuženi za pljačku Raiffeisen banke, pokušaj ubistva zaštitara ove banke, te ubistvo slučajnog prolaznika Kemala Bašića, 5-6 dana unazad štrajkuje glađu u KPZ Zenica nezadovoljan tretmanom u zatvoru, potvrdio je njegov pravni zastupnik Muhidin Kapo.

– Sejfoviću nije dozvoljeno da u zatvor unese proteine te nije zadovoljan načinom na koji se ophode prema njemu u KPZ Zenica – izjavio je Kapo.

Tokom današnjeg nastavka suđenja Sejfović je bio crven u licu, a suđenje je bilo nakratko prekinuto jer je imao stomačnih problema.

Na jučerašnjem ročištu saslušana su tri svjedoka Nezir Sejfović, amidža optuženih Amela i Alme Sejfović, koji je svjedočio da im je materijalno pomagao, te Kerim Skalonjić i S.D., koji je od Suda zatražio da mu se u javnosti ne spominje ime, te prijatelji optuženog Harisa Hajrovića, na okolnosti njegovog hapšenja.

Nezir Sejfović potvrdio je da se članovi njegove porodice često pomažu. Svjedočio je da je on posljednji put Amelu poslao novac nakon što je pobjegao iz zatvora, kako bi kupio odjeću.

POVEZANO
Goran Kotaran zatvorNAJOPASNIJI ZATVORENIK U BiH, ZOVU GA `HANIBAL LEKTOR`: Treba izaći na slobodu za...

Također je naveo da je u osmom mjesecu 2015. Anelu poslao 10.000 eura, nakon što je on izašao izašao iz KPZ Spuž u Crnoj Gori. Potom je tužiocu Draganu Slijepčeviću pojasnio da je taj novac poslao da Amela malo pomogne, te da Amel u BiH otvori firmu. Pored toga, Nezir je dodao da je u narednom periodu Amela htio povući u Njemačku.

Kerim Skalonjić je, odgovarajući na pitanje braniteljice Nine Kisić ispričao da poznaje Harisa Hajrovića. Svjedočio je da se 6. novembra 2015. s prijateljima odvezao u susret Hajroviću koji se vraćao sa hrvatske granice, jer je Haris bio pospan. Ispričao je da ih je potom presrela i privela policija. Dodao je da je Haris potom uhapšen "zbog nekih para".

Svjedok S.D. je potvrdio gotovo istu priču, s tim da je dodao da je vidio kako Hajrović policiji predaje bunt novca koji je imao, te da je čuo njegove krike dok ga je policija tukla. Nastavak suđenje je zakazan za 17.01.2018.

POVEZANO
Amel Sejfović bijeg iz zatvora 2BJEGUNAC AMEL SEJFOVIĆ, nakon što je uhvaćen, OVO PORUČIO PREKO ADVOKATA!

(Doznajemo.com/Oslobođenje)