Četrdesettrogodišnji Banjalučanin Igor Ajzenbart, zvani Hojza, podlegao je jučer od posljedica uboda stršljena. Nesreća se dogodila nešto iza 14 sati, na plaži Lendrin mlin, na obali rijeke Vrbas.

Ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka, koja je nakon dojave na lice mjesta došla u rekordnom roku, uložila je velike napore da spasi život tog muškarca, ali bez uspjeha. Sat vremena je pokušavana reanimacija, ali nije urodila plodom. Čovjek je bio alergičan na ubod stršljena.

Sahrana Ajzenbarta treba biti obavljena u ponedjeljak u Donjem Drakuliću, a iza preminulog su ostali otac Nikola, supruga Mancika, sinovi Renato i Nikša...

POVEZANO
StršljenoviUZNEMIRUJUĆE: Muškarca ubili stršljenovi u Stanarima, HITNA POMOĆ bila nemoćna!

DRAMA se odigrala za nekoliko minuta pred očima njegovog sina tinejdžera. Unesrećenom nije mogla pomoći ni penzionisana medicinska sestra, koja je bila pored njega.

- Samo je rekao «ujeo me stršljen, a ja sam alergičan» i pao. Nije više ustao, nakon nekoliko minuta je prestao da diše prisjeća se dramatičnih trenutaka sagovornik koji je prisustvovao nesreći, a kojeg citira sajt `SrpskaInfo`.

HITNA POMOĆ. Predstavnica za javnost Doma zdravlja Banjaluka Dijana Ožegović potvrdila je da je ekipa Službe hitne pomoći na teren izašla jučer oko 14.30 časova.

- Kada je ekipa stigla, on već nije davao znakove života. Bila je u pitanju takva alergijska reakcija, da ga je bilo nemoguće spasiti - tvrdi Ožegovićeva.

Ajzenbart Igor stršljen 1

ALERGIJSKI ŠOK. Kako navode sagovornici spomenutog portala. bio je to slučaj alergijskog šoka `kao iz udžbenika`, a reakcija tijela na ubod insekta je bila nevjerovatno brza i nemilosrdna.

- Pokušali smo ga reanimirati, dati mu vještačko disanje, sve smo pokušali, ali nije vrijedilo. Na naše oči je otok rastao i gušio ga. Najstrašnije je što je to gledao njegov sin - navodi sagovornik, koji dodaje da vjeruje da Hojzi poslije ovakvog uboda ne bi bilo spasa «čak ni da se to desilo usred bolnice».

POVEZANO
Stršljen - policajacPOLICIJA OTKRILA UŽASNE DETALJE KAKO JE ČOVJEKA UBIO ROJ STRŠLJENOVA: "Nije imao šanse..."