U pravnoj bitci oko skrbi za sina s ocem njihovog zajedničkog djeteta, pjevačica Severina Kojić izgubila je spor s Milanom Popovićem.

Naime, sutkinja Tea Golub donijela je jutros privremenu mjeru i odlučila u presudi da dijete živi s ocem, srpskim tajkunom Milanom Popovićem, te da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta. Pritom sutkinja u odluci nije navela na kojoj će adresi dječak živjeti.

POVEZANO
Severina Lisinski 1OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH JE SUD ODUZEO DIJETE SEVERINI?! 5 ključnih tačaka...

Ova vijest potpuno je šokirala pjevačicu koja je, nakon svega, jedva došla do riječi. "Ne znam šta bih vam rekla. Nisam ovo očekivala jer je napravljen presedan u postupanju", izjavila je, gušeći se u suzama, Severina za hrvatske medije

Večeras oko 20:10 iz Severininog stana na zagrebačkom Kozjaku izašli su pjevačica, njen sin, suprug Igor Kojić i još jedna ženska osoba. Sjeli su u crni Audi i otišli "ostaviti" dječaka ocu. Splićanka je u roku od 20 minuta nakon što je predala sina utrčala u kuću da je susjedi ne vide.

- Zadovoljni smo s presudom iako je još nepravomoćna. Nadamo se da će se majka držati privremene mjere - izjavio je Popovićev pravni zastupnik.

Inače, Milan Popović je za sedmogodišnjeg dječaka već dvaput izvadio putnu ispravu Republike Srbije, a Severina Kojić tvrdi da je on to napravio bez njene saglasnosti i već je angažirala advokata u Srbiji da ispita ko je i pod kojim okolnostima njenom sinu, koji je državljanin Hrvatske izdao putnu ispravu Republike Srbije.

Njen zastupnik, Mate Matić, podnio je prekjučer kaznenu prijavu protiv Milana Popovića zbog navodne povrede djetetovih prava. Naime, nakon incidenta u Osnovnoj školi Matija Gubec koju dječak pohađa kada je bio zatvoren u školi jer majka nije došla po njega, a otac nije dozvolio da ga iz škole preuzme druga osoba dječak je bio traumatiziran i preporuka doktora bila je da ne ide u školu.

Međutim, uprkos tome Milan Popović vodio ga je u školu i mimo pristanka majke, pa je ona protiv njega podnijela kaznenu prijavu.

Ova privremena mjera praktično znači da bi Severina Kojić danas trebala sina predati ocu koji ga po odluci suda može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu i dalje brinuti o njemu.

Njeni zastupnici, kako se očekuje, ovu će odluku pokušati osporiti s obzirom na činjenicu da su protiv Milana Popovića podnijeli prijavu zbog povrede djetetovih prava.