U gradu Prešovu na istoku Slovačke danas oko 12:15h dogodila se eksplozija plina između 9. i 12. sprata stambene zgrade.

Prema dosadašnjim informacijama, jedna osoba je pala s balkona, a za četiri osobe se ne zna kako su poginule, javlja slovački portal Aktuality.

Lokalnim medijima vatrogasci su potvrdili pet žrtava, a najmanje 40 drugih osoba zadobilo je povrede. Postoji šansa da će propasti stepenice i tako srušiti čitavu zgradu.

Slovačka plin požar 06/12/19a

POVEZANO
BBI požar jutro 23/11/19"MOGLO JE BITI NA DESETINE MRTVIH!?" Šta možemo naučiti iz požara koji se desio u BBIcentru Sarajevo

Učenici obližnje škole su evakuisani, a jedan od građana izjavio je kako je pomislio da se radi o potresu, a ne o eksploziji.

Policija i vatrogasci osigurali su sigurnosni koridor oko goruće zgrade kao sigurnosnu mjeru s obzirom na to da se čulo i nekoliko manjih eksplozija nakon glavne, javio je RT.

Gradonačelnica Andrea Turčanova izjavila je na mjestu nesreće da je u pitanju najveća tragedija koja je pogodila grad s gotovo 90.000 stanovnika u skoro 50 godina!

POVEZANO
Eksplozija plina Niš 02/04/2017TRAGEDIJA: Ovu su blizanci, sestra i brat, koji su poginuli u eksploziji plinske boce (FOTO)