Sredinom sedmog mjeseca ove godine, 12-godišnji dječak Mehmed Šabić iz Gračanice stradao je u teškoj nesreći. On je u požaru šupe u svom dvorištu kuće u naselju Čiriš zadobio opekotine koje su zahvatile 65 posto njegovog mladog tijela.

Bio je na aparatima koji su ga održavali u životu, a prebačen je na kliniku u Zagreb, gdje se njegovo stanje postepeno počelo poboljšavati.

POVEZANO
Mehmed Šabić (12) opekotineOTAC STRADALOG DJEČAKA (12) IZ BiH: "Sine moj, betonu, izdrži, bori se, vrati ocu osmijeh na lice"

Na svom Fejsbuk profilu Mehmedov otac Nedim je podijelio ovaj status, na 100. dan borbe za život njegovog sina...

- 100 dana borbe Mehmeda, doktora, nas roditelja i mnogih drugih. Jedan veliki tim. Hvala na tome dragom Bogu, pa svima ostalim. Iza nas je opeklina od 66% tijela, sepsa, zatajenje bubrega, kako smo izdržali i mi i on, to znamo mi, ali i dalje smo spremni. Sada stojimo bolje. Dočekali izlazak iz sepse, prvi uzdah, buđenje, pa i prvi korak skidanje sa mašina jedne po jedne, mnogo mnogo transplatacija, 27 dubokih narkoza.

Mehmed Šabić oporavak 15/10/2017a

Pred nama i dalje dug dug put za dobijanje dijela po dijela tijela. Počinjemo sa idućom sedmicom otpuštanje šaka i laktova, duga i teška operacija, dotad hodanje, grljenje, vježbe, psihičko pripremanje. K`o i dosad hrabro, uporno, prema boljem sutra. Nema predaje, niti priče o tome. Sine, volimo te, pun gas do poda, mama i baba su tu. KAPA DOLE.

POVEZANO
Mehmed Šabić (12) opekotineNove vijesti NAKON 15 DANA BORBE ZA ŽIVOT 12-godišnjeg dječaka Mehmeda Šabića iz Gračanice

(Doznajemo.com)