Krajem prošle sedmice iz Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) su potvrdili da su tri njihova službenika suspendovani sa radnog mjesta, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu ovoj bh. instituciji.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Seks skandal UIO BiH FOTO(NE)OČEKIVAN ISHOD: Evo šta je sve otkrila velika istraga o masiranju sekretarice u instituciji BiH

Disciplinska odgovornost je pokrenuta protiv Aide Đuzel, sekretarice pomoćnika direktora u Sektoru za poreze u UIO BiH, i njenog radnog kolege Davora Džombića, a koji su glavni akteri na fotografiji "golišava masaža" koja je izvazvala burne rekacije u BiH, ali i regiji.

Takođe, na odgovornost je pozvana i Jasmina Halilović jer je snimila spornu fotografiju, a u UIOBiH je smatraju podjednako ili čak više odgovornom za narušavanje ugleda ovoj bh. instituciji, nego dvoje njenih radnih kolega koji su se masirali usred radnog vremena na stolu u kancelariji pomoćnika direktora.

Halilović i Đuzel bi, kako sada stvari stoje, trebali najvjerovatnije dobiti otkaz, dok bi najblaže sankcije trebao snositi Džombić. On je bivši odbojkaš, a nezvanično, i bivši reprezentativac BiH u odbojci.

Neki mediji iz RS su danas objavili da mu "leđa čuva" ministar finansija RS Zoran Tegeltija, jer je Džombićev brat navodno oženio Tegeltijinu kćerku.

Takođe, svi radnici u Sektoru za poreze su bili dužni da ovih dana napišu svoju izjavu o cijeloj situaciji, kao i da potvrde šta su radili i kako su se ponašali nakon petka poslijepodne, odnosno od trenutka kada se masaža dogodila.

- Halilović iza sebe nema nikoga, niko je ne štiti i na njoj će se vjerovatno kola slomiti. Ona je međutim, pokušavala internoj kontroli prijaviti slučaj, ali u petak poslijepodne nikoga tamo nije bilo. Pomoćnik direktora je u 14 sati već otišao s posla, jer ima "klizno radno vrijeme", a to nije kraj, jer se istražuje i ko je sve gledao fotografiju, da bi i oni disciplinski odgovarali – tvrdi naš izvor iz UIO BiH.

(Doznajemo.com)