21-godišnji Anto Palavra, poznati MMA borac iz Nove Bile koji se sumnjiči da je jučer u Zenici izrešetao 34-godišnjeg Džemala Mahmića, bivšeg kick-boksera, predao se zeničkoj policiji, javlja Avaz. Prema pisanju tog izvora, policija je jučer tokom cijeloga dana bila na nogama i intenzivirano radila na lociranju i pronalasku osumnjičenog. Protekle noći, također, nije bilo predaha za zeničku policiju, koja je locirala osumnjičenog.

Tokom cijele protekle noći trajale su aktivnosti i pregovori policije s rodbinom i prijateljima Palavre, nakon čega se odlučio predati.

POVEZANO
Posmrtnica Džemal MahmićIZA NJEGA OSTALI TRUDNA SUPRUGA, KĆERKA... Dženaza ubijenom bivšem šampionu Mahmiću u četvrtak!

Podsjetimo, on je jučer u 9:15 sati pucao u Mahmića, koji se nalazio u jednoj zeničkoj buregdžinici. Usljed višestrukih povreda, Mahmić je podlegao povredama, a Palavra pobjegao u nepoznatom pravcu. Iako se još ne zna zvaničan motiv zbog kojeg je Palavra, inače uspješan sportista, odlučio likvidirati Mahmića, nezvanično se doznaje da je prije nekoliko dana imao sukob s njim.

Nakon zadržavanja u prostorijama MUP-a ZDK, Palavra treba biti predan u nadležnost i na daljnje postupanje Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

POVEZANO
Pucnjava u Londži 22/10/19aUMRO MOMAK JUTROS RANJEN U BUREGDŽINICI U LONDŽI: Napadači u bijegu, povod "neraščišćeni računi"?!