Predsjednik Saveza boraca Federacije BiH, najbrojnijeg boračkog udruženja koje okuplja demobilisane borce, Samir Sulejmanović, preminuo je u subotu u Ilijašu nakon duže i teške bolesti.

Dženaza Samiru Sulejmanoviću treba biti obavljena u ponedeljak, 26.12., u 14.15 sati (nakon ikindija namaza) u mezaristanu Stari Ilijaš.

 - Odlaskom predsjednika Sulejmanovića, Savez boraca Federacije BiH, Koordinacija boračkih udruženja na nivou Federacije BiH,  Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ostali su  bez velikog borca za istinu, pravdu, poštenje i veća prava boračkih kategorija. Otišao je naš pilot, otišao je ratni komandant bataljona, ostaju ponosni supruga Dina i sin Halil i roditelji Samira,  ostaje ponosan Bratunac gdje je rođen, ostaje Podrinje koje je volio, ostaje Bosna i Hercegovina za koju je živio - navode njegovi saborci iz Koordinacije udruženja boračkih kategorija Federacije BiH i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, navedeno je iz kabineta ministra Bukvarevića.

(Doznajemo.com/Fena)