Marinko Ilić (60) iz Donje Borine kod Malog Zvornika, na samoj granici Srbije i Bosne i Hercegovine, je u subotu popodne zadao smrtonosne ubode nožem nevjenčanoj supruzi Ruži Tomašević (62) i sinu Dragiši Iliću (24), a njihove leševe je ispred kuće zatekla malozvornička policija, koju su o nezapamćenoj tragediji u selu obavijestile komšije.

Prema nezvaničnim informacijama, Milorad se poslije svađe, koje su inače bile česte u njihovoj kući, prvo ustremio na suprugu Ružu, koja je ranjena pokušala da pobjegne do prvih komšija. Upomoć je pritekao sin Dragiša, koji se u tom trenutku nalazio na spratu, u svojoj sobi, ali je i on postao žrtva pomahnitalog oca, za koga u selu niko nema lijepu reč. Ruža je uspjela da pretrči pedesetak metara, ali je iskrvarila, dok je mladić pao ispred dvorišta.

- Učinilo mi se da Marinko pokušava nekoga da podigne, pomislio sam da je neko pao na ledu, ali sam onda vidio da malo dalje i Ruža leži u snijegu. Ovo nije prvi put da Marinko pravi belaj, više puta je prijavljivan zbog nasilja i prijeke naravi, policija je nekoliko puta intervenisala, ali očito da je bio spreman i na ovakav zločin - tvrdi jedan od prvih komšija.

Iako konkretan motiv za Marinkov krvavi pir istraga tek treba da utvrdi, u selu je javna tajna da se njihov mještanin, inače vrstan građevinski radnik, bahato ponašao ne samo prema porodici već i prema komšijama, pa je zato rijetko ko sa njim i imao normalnu komunikaciju. Iz prvog braka je imao dva sina, koji žive u Valjevu, ali, prema priči mještana, ni sa njima nije imao kontakt. Prilaz kući Ilića je i u nedjelju obezbjeđivala policija.

Milan Milutinović, zamjenik višeg javnog tužioca u Šapcu, potvrdio je da je u toku obdukcija tijela žrtava, a da je Marinku određeno zadržavanje.

- Osumnjičeni će u ponedjeljak biti saslušan kod tužioca, a posle obdukcije ćemo znati druge detalje o ovom slučaju. Predložićemo zadržavanje do 30 dana, a onda kreće dalja procedura i istraga koju vodi Više javno tužilaštvo u Šapcu - izjavio je Milutinović.

Od mještana se moglo čuti da je Marinko tokom devedesetih bio na hrvatskom ratištu, da je u Vukovaru i upoznao Ružu, koja je rodom iz Koprivnice, ali da su problemi nastali već njihovim dolaskom u Donju Borinu.

- Ruža je bila vrijedna i tiha žena, trpjela je ono što niko ne bi. Ljetos je na nju nasrnuo nožem i povrijedio joj ruku, pa je u bolnici morala da ispriča šta se desilo. Marinko je prijavljen, ali je ona posle nekoliko dana povukla prijavu, nadajući se da će se smiriti - dodaju naši sagovornici.

Dragiša je završavao treću godinu Više poslovne škole u Loznici i, prema kazivanju njegovih najbližih drugara, planirao je da se odseli u Novi Sad i započne novi život.

- Mučio se da nekako otplati školovanje, nadajući se da će što prije da ode od oca, koji mu je stalno pravio probleme. Dragiša je radio kao ekonomista u lokalnom FK «Mladost», bio je izuzetno pristojan dečko i dobar drugar. Ne mogu da vjerujem šta ga je snašlo - priča jedan od njegovih drugova.

Marinko, koji je osumnjičen za dvostruko teško ubistvo, kada je priveden u stanicu policije nije bio u psihičkom stanju da daje izjavu, pa je prebačen u lozničku Opštu bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć.

(Doznajemo.com/Alo.rs)