Vijest o smrti Marka Nikolića potresla je čitavu javnost, pa tako i pjevačicu Jelenu Karleušu, koja nije krila šok i kad je čula da je legendarni glumac na liječenje išao gradskim prevozom.

- Sada sam pročitala da je Marko Nikolić išao na hemioterapiju gradskim prevozom. Mislim da je ovo što sam sada napisala dovoljno. Nema dalje. Kraj. Ova država, ovaj narod… nož u mom srcu, majke mi, poručila je Karleuša putem Twittera, pa naišla na oštre reakcije...

Naime, jedna žena nije čekala ni sekundu već je pjevačici odmah poručila da bi ona itekako mogla da ode i pomogne bolesnim, kao i da ih "razvozi lično Mercedesom".

- Svaki dan možeš da odeš na onkologiju i pomogneš ljudima koji su sami došli. Razvezeš ih lično Mercedesom kući, dogovoriš se da ih pokupiš kad bude trebalo sljedeći put… Ja sam mojim komšijama išla u nabavku hrane, na primjer, poručila joj je nepoznata žena pa dodala da kada bi svako pomogao koliko može ne bi bilo te patetike "kraj".

Jelenin odgovor na ovo ubrzo je uslijedio:

- Ja pomažem oboljelima od kancera u mjeri koju ti, ko god da si, ne možeš ni da sanjaš. Pošto ne znaš, zamolila bih te da mi ne dijeliš savjete. Pozdrav, poručila je kratko pjevačica.

Marko Nikolić preminuo je 2. januara 2019. godine u 73. godini života.

Treba biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana u subotu, 5. januara u 14:30 sati, a vjerska ceremonija je zakazana za 14 časova. Komemoracija glumcu je u Narodnom pozorištu.

POVEZANO
Giga Moravac Bolji životPreminuo glumac Marko Nikolić: Legendarni GIGA iz "Boljeg života"