Nakon što je objavljena ispovijest Elvedine Kozlić, majke nestalog Amara iz Nemile kod Zenice, brojne su reakcije javnosti. Mišljenja su, uglavnom, podijeljena. Jedni vjeruju u tačnost navoda da je njen sin živ, dok su drugi pak suzdržani ili su šokirani detaljima koje je ispričala Elvedina.

Podsjetimo, majka nestalog Amara u razgovoru za Avaz iznijela je tvrdnje da je njen sin živ, otet ili ima amneziju. Do nje su, kako je izjavila, dolazile različite informacije, pa čak i da joj se sin nalazi u Belgiji. Primali su i šokantne poruke da im je sin živ i da ga ne traže, jer ga nikad neće pronaći.

POVEZANO
Amar Kozlić majka nesrećaMAJKA AMARA KOZLIĆA, NESTALOG MLADIĆA IZ "AUDIJA SMRTI": Vjerujem da je živ, jer...

Tekst je pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama. Mnoštvo je onih koji dijele mišljenje da je Amar živ. Pojedini čak smatraju da ga porodica krije. Ove priče čula je i Alma Begović, majka rahmetli Almena, koji je t večeri sa 4. na 5. februar bio u automobilu s Kozlićem.

– Do mene su dolazile razne priče. Dosta njih nisam i ne želim slušati. Teško mi je i sada pričati. Znam da se pričalo da im policija čuva kuću. Da su ga komšije vidjele da je u kući. Kriju ga roditelji. Poslije je bila verzija da su ga poslali vani i još dosta priča koje nisam mogla ni slušati – tvrdi Begović. Ipak bi voljela da se na cijelu priču stavi tačka, da Kozlići pronađu sina, živog ili mrtvog, i olakšaju sebi život.

– Neka oni nađu svog sina, moga ništa ne može vratiti – iskrena je Alma. Prokomentirala je i ispovijest očajne majke Elvedine Kozlić.

– Zvuči mi nevjerovatna ispovijest Amarove majke. Iskreno, nisam je imala snage ni pročitati. Ispričali su mi suštinu. Ne vjerujem da su ga oteli. Svi su oni bili prosječni mladići, konobari, mesari… Nije bilo razloga da to neko uradi – smatra ona. Posebno joj teško pada gledati svog drugog sina kako pati za bratom blizancem. Bajram koji ide, nastavlja, otvara joj nove rane.

Slična je situacija i kod familije rahmetli Huseina Delića, koji je, također, te večeri bio s Almenom i Amarom. Majka Vahida, također, teško može povjerovati u riječi Amarove majke.

– Daj Bože da to bude tako. Ali čisto sumnjam. Da oni njega hoće naći, da se sve ovo samo završi – ona će. Iz dana u dan joj je sve teže. Tvrdi, osjeća se kao da je tragedija jučer bila. Mužu joj je sad veoma teško.