U prisustvu velikog broja rodbine, komšija, prijatelja i motociklista iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i šire, u gračaničkom naselju Babići jučer je obavljena dženaza 31-godišnjem Selmiru Mustafiću, članu Motociklističkog kluba "Lutalice".

Osoblje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla borili su se osam dana nakon saobraćajne nesreće za život mladića, ali njegovo srce nije izdržalo.

Selmir Mustafić podlegao je teškim povredama glave, koje je zadobio 22.08. u saobraćajnoj nesreći u Gračanici. Prema policijskom izvještaju, u ovoj nesreći učestvovali su Golf, kojim je upravljao F.R. (23) iz Pribave, i stradali Mustafić (31), koji je vozio motocikl Yamaha.

Selmir Mustafić moto nesreća 1

Na dženazu je stiglo više od 200 bajkera iz cijele BiH i drugih zemalja

- Do nesreće je došlo tako što vozač Golfa F.R. nije propustio motociklistu Selmira Mustafića – izjavio je za Dnevni avaz Rusmir Kozarić, šef Odjela kriminalističke policije PU Gračanica.

Medicinska pomoć Mustafiću je ukazana u Službi hitne pomoći u Gračanici, a onda je prevezen u UKC u Tuzli, gdje je sve vrijeme bio priključen na aparate za vještačko disanje.

- Ovo je za nas, u Motociklističkom klubu "Lutalice", koji postoji 13 godina i čiji je Selmir bio član od prvog dana, veliki gubitak i velika, nenadoknadiva žalost. On nikada nije volio brzu vožnju, volio je uživati u vožnji motociklom. Drugima je služio za primjer kako se radi u klubu, kako se na Visu organiziraju najbolje motorijade. Svi smo u šoku. Zahvaljujemo bajkerima koji su došli iz raznih krajeva BiH i inozemstva što su došli da našeg člana Selmira isprate na drugi, pravedniji svijet - izjavio je predsjednik MK "Lutalice" Rasim Zahirović Raski.

POVEZANO
Motociklistička nesreća Bijeljina 29/08/18"Otac jednog od poginulih motociklista došao na lice mjesta. U SUZAMA POKUŠAO DOĆI DO SINA..."