Popularni novosadski pjevač Đorđe Balašević (55) preživio je infarkt i nalazi se u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gdje je hospitalizovan i ugrađeni su mu tzv. stentovi, potvrđeno je danas agenciji Beta.

Prema informacijama iz Instituta, "Panonski mornar" se osjeća dobro i uskoro bi trebao biti pušten kući na dalje liječenje.

Balašević je operisan danas prijepodne, a ukoliko opravak bude tekao prema planu, do isućeg petka bi mogao biti otpušten iz bolnice.

POVEZANO
Balašević ĐorđeTUGA IZ PORODIČNE PROŠLOSTI ĐORĐA BALAŠEVIĆA o kojoj ne želi da javno govori

Koronarni stent je cjevčica od metalne mrežice koja se postavlja u suženi ili zatvoreni dio koronarne arterije s ciljem otvaranja i uspostavljanja normalnog protoka krvi. On je dimenzijama i oblikom sličan opruzi koju možemo naći u hemijskoj olovci. Generalno, postoje dvije osnovne situacije u kojima se postavlja koronarni stent - srčani udar (infarkt miokarda) i angina pektoris

Balašević je trebalo večeras da nastupi u Kragujevcu, ali je taj koncert otkazan.

"Dragi Kragujevčani i ostala ekipo koja bi došla večeras na koncert...Žao mi je što moram da vas obavijestim da se večerašnji koncert odlaže", objavila je pjevačeva kćerka Beba Balašević.

Dodala je da "život nekad napravi planove bez nas i računa na naše razumijevanje i šta nam drugo ostaje... , a zdravlje je u svakom slučaju najvažnije".

"Đole kaže da će donijeti ljekarsko uverenje ako bude potrebe, a ja sumnjam da ćete mu vi ikad tražiti...", poručila je Beba Balašević.

POVEZANO
Olivera Balašević 1NAJTEŽI DANI SUPRUGE ĐORĐA BALAŠEVIĆA: Olivera sa fanovima podijelila šta se desilo! (FOTO)