Intervju koji su princ Harry i njegova supruga, vojvotkinja od Sussexa, Meghan, dali američkoj TV voditeljici Oprah još uvijek jedna od centralnih tema u svijetu. Njih dvoje su, podsjetimo, objasnili svoje razloge zbog kojih su napustili svoje uloge unutar britanske kraljevske familije, navodeći kao ključno izostanak podrške i zaštite...

Gospodin Thomas Markle (76), otac Maghan, bivše glumice i konobarice, izjavio je u utorak, u intervju koji je išao uživo u program ITV-ovog showa «Good Morning Britain» (Dobro jutro, Britanijo) da je «najmanje 100 puta» izrazio žaljenje i uputio izvinjenje svojoj kćerki zbog neistina koje je govorio oko njegovog tajnog dogovora s medijima vezanog za fotografije oko vjenčanja Harryja i Meghan.

POVEZANO
Meghan i Harry casualGOTOVO JE! Princ Harry i njegova Meghan ODREKLI SE I ZVANIČNO i novca i titula zbog normalnog života

Podsjetimo, u dijelu intervjua s Oprah Winfrey, Meghan je upitana da li ju je otac izdao, a ona je odgovorila kako joj nije rekao istinu kad ga je pitala o njegovim kontaktima s medijima.

- Da, iznevjerio sam kćerku, ali i ona je iznevjerila mene, nestala je iz mog života nakon moje operacije srca prije gotovo tri godine. Ni Harryja ni nju nije bilo briga za mene, mogao sam i umrijeti... U intervjuu je rekla da me izgubila - to nije istina, nije me izgubila, uvijek sam bio tu za nju, i sad sam tu, pitanje je samo želi li ona to - ispričao je Markle, a osvrnuo se i na princa Harryja.

- Mi svi pravimo greške – izjavio je u spomenutom obraćanju gospodin Markle, nastavivši:

Markle otac Oprah 1

Foto: Maghanin otac tvrdi da bi volio upoznati unuka

- Ali ja nikad nisam plesao gol, niti se oblačio poput Hitlera! (ovo je očita aluzija na neke od stvari koje je princ Harry radio dok je bio mlađi i što je punilo naslovnice tabloida, op. prir.)

POVEZANO
Markle profilOtkriven prvi posao Meghan nakon odlaska iz KRALJEVSKE FAMILIJE: Da li Vas ovo iznenađuje?

POVEZANO
Meghan Markle FOTOMEGHAN U KRALJEVSKOM DVORCU NA RUBU SUZA! S Neta joj poručili: «Ona TO više nikad ne treba obući!?»

U odgovoru na pitanje na Meghanine komentare kod Oprah o rasizmu i kraljevskoj familiji (navodno se prije rođenja Harryjevog i Meghaninog sina razgovoralo o boji njegove kože kakva bi mogla biti, s obzirom da je ona mulatkinja), otac je izjavio:

- To može biti samo glupo pitanje za nekoga, nekoga ko ne razumije, znate? Crna osoba vjenča se s bijelom osobom. Šta dobijete? Nikad ne znate, ali dobijete bebu...

Markle otac Oprah 1

Foto: Intervju s Oprah je privukao veliku pažnju globalne javnosti

Markle je izjavio da s Meghan nije razgovarao oko 4 godine, a zadnji kontakt s kćerkom i Harryjem bio je prije njihovog vjenčanja, kad je bio u bolnici zbog srčanog udara.

Na kraju je zaključio da sada živi svega 70 mila od Meghana i Harryja i da bi volio upoznati svog unuka Archiea.

POVEZANO
Meghan Harry dijeteNAKON ŠTO SU SE ODREKLI KRALJEVSKIH DUŽNOSTI: Pogledajte u kakvu kuću su uselili Meghan i Harry FOTO