Nakon što je otkriveno da je osoba koja je prije šest mjeseci usmrtila pješaka, dobila posao na UKC Tuzla, danas je konkurs poništen.

To je i potvrdio Vahid Jusufović, direktor Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) u Tuzli. U izjavi za Avaz naveo je kako je poništio konkurs za prijem radnika na mjesto medicinska sestra – tehničar.

POVEZANO
Mustedanagić nesreća dec 2019SAMO U BiH: Prije 6 mjeseci Amar usmrtio pješaka u Tuzli, danas dobio posao na UKC Tuzla!?

Naime, nakon što je objavljena lista uspješnih kandidata javnost je bila zgrožena činjenicom da se na šestom mjestu nalazi ime i prezime Amara Mustedanagića, ranije osuđivane osobe koja je u decembru prošle godine bila sudionik saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Ismar Subašić (22).

- Odlučio sam da poništim konkurs jer sam na to imao pravo. Smatram da sam pravilno postupio. U ovako renomiranoj ustanovi ne može raditi osuđivana osoba. Konkurs će biti obnovljen – najavio je za spomenuti medij direktor Jusufović.

Mustedanagić je, podsjećanja radi, nakon saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom uhapšen i proveo je mjesec u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda Tuzla.

Kantonalno tužilaštvo TK još uvijek vodi istragu, a do sada nije podignuta optužnica. Mustedanagić se nalazio za volanom automobila Golf 5 kojim je na cesti pored Mercator centra udario Subašića.

POVEZANO
Ismar Subašić nesrećaGRAD SOLI OKOVAN TUGOM: Pronađene osobe iz "Golfa smrti" kojim je ubijen 22-godišnji Ismar Subašić

Nakon udara Mustedanagić se nije zaustavio i nastavio je vožnju. Ranije je osuđivan zbog pokušaja ubistva i odležao je kaznu u trajanju od dvije godine.

U međuvremenu je UKC Tuzla raspisao konkurs za prijem medicinskih sestara – tehničara, a Mustedanagić se prijavio i poslije obavljenog bodovanja i usmenog ispita završio na šestom mjestu sa 38,81 bodova.

U dokumentaciji nije bilo potrebno dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju tako da se Mustedanagić mogao prijaviti na konkurs. Direktor UKC je nakon dobivenih informacija o Mustedanagiću odlučio da konkurs poništi.