Nema novih informacija o uzrocima  i načinu nanesenih povreda ženskoj osobi, pronađenoj juče na području Tuzle,  pored puta  Husino – Šički Brod u mjestu Poljane.

Zasad osoba navodno inicijala E.T. rođena 1979.godine, još uvijek je u Jedinici intezivne njege Klinike za anesteziologiju i traumatologiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla (UKC)  i kako su potvrdili iz Press službe UKC, van životne je opasnost.

- Nikakvih promjena zdravstvenog stanja ženske osobe koja je jučer s povredama vrata dovezena u UKC Tuzla,  u odnosu na jučerašnji dan nema. Njeno stanje je zasad stabilno i pod pažnjom ljekara - navode u toj medicinskoj ustanovi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK)  jutros su nam kazali da nemaju nikakve nove informacije vezano za način povređivanja, kao i za težinu povreda ženske osobe koja je pronađena u Poljanama - piše Avaz.

***

Podsjetimo, žena iz Kiseljaka pored Tuzle sa povredom vrata nanesenom skalpelom pronađena je u subotu na šumskom putu u mjestu Bosanska poljana, koje se nalazi između Husna i Šićkog Broda kod Tuzle. Riječ je o 38-godišnjoj ženi. Policija traga za počiniocima ovog djela.

Povrijeđena je prebačena na UKC Tuzla gdje joj je ukazana pomoć. Po nekim informacijama riječ je o ženi koja se bavi određenim zanimanjem na ovom području.

- Žena je živa i pružena joj je adekvatna pomoć, a pripadnici MUP-a TK su pod rukovodstvom tužitelja obavili uviđaj - naveli su u juče tuzlanskoj policiji.

Kako se doznaje, prilikom uviđaja utvrđeno je da je žena imala povredu u vidu rezne rane u predjelu vrata dužine oko 15 centimetara, nanesene skalpelom.

Nakon što je žena prebačena na UKC Tuzla odmah je operisana te je njeno zdravstveno stanje stabilizovano.

- Pacijentica je tretirana na Klinici za ORL i njeno je stanje stabilizovano te je ona van životne opasnosti. Trenutno je smještena na  Jedinici  za intenzivnu njegu - povrđeno je u subotu u Kliničkom centru.

Policija radi na rasvjetljavanju krivičnog djela i  traga za počiniocem pokušaja ubistva.