Foto: ilustracija

Nakon niza operativnih i istražnih radnji, u koje su bili uključeni Tužilaštvo, MUP TK i Federalna uprava policije, jučer u popodnevnim satima je slobode lišen četrdesetdvogodišnji muškarac za kojeg se sumnja da je počinio krivično djelo razbojništvo i brutalno silovanje osamdesetčetverogodišnje žene u ranim jutarnjim satima 19. maja u kući u tuzlanskom naselju Brdo.

- U protekla 24 sata istražitelji i forenzičari iz pomenutih policijskih agencija i postupajući tužilac su obavili veći dio istražnih radnji i intenzivno radili na identifikaciji osumnjičenog. Sektor kriminalističke policije MUP-a TK obavlja kriminalističku obradu, te će osumnjičeni uz izvještaj i prateće dokaze danas u popodnevnim satima biti predan u nadležnost Tužilaštva, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Izdate su naredbe za sva potrebna vještačenja, koja su u toku.

Podsjećamo, osumnjičeni je u ranim jutarnjim satima provalio u kuću u kojoj je starica živjela sama, ispreturao stvari u kući, nanio joj određeni broj povreda po tijelu, te je također i se*sualno zlostavljao. U kući se zadržao duže vrijeme.

- Više informacija o ovom predmetu ćemo moći prezentirati nakon okončanja potrebnih vještačenja, istražnih radnji i ispitivanja osumnjičenog u Tužilaštvu, istako je Arnautović.