Amra Smajlović je boravila u toj kući kao dijete, a sada su njeni roditelji ostali bez kuće koju su gradili čitav svoj život.

Ova hrabra djevojka nije posustala, na društvenoj mreži Facebook pokrenula je akciju prikupljanja pomoći kako bi njeni roditelji ponovo imali krov nad glavom. Ovoj akciji već su se odazvali mnogobrojni prijatelji, rodbina, poznanici ali i građani koji Amru i njene roditelje i ne poznaju.

Cilj je da se preostali srušeni i izgoreni materijal odveze sa placa i da se iz temelja počne graditi nova kuća. 

Divni su to ljudi, i cijeli komšiluk je uz njih, čisti se prostor da bi se krenula graditi njihova nova kuća i naravno potrebna je pomoć svih dobrih ljudi. Sami ne možemo. Amrin otac koji je gorio u požaru još je u bolnici a majka je izašla. Voljeli bi da sve počnemo prije nego i Hajro izađe iz bolnice da ih sve obradujemo - ispričao je za Doznajemo.com jedan od komšija kojeg smo zatekli na raščišćavanju placa i priprema za gradnju nove kuće. 

“Ono sto nam treba je materijal za kuću, stolarija, alat… Kuća ide iz temelja, tako da sve sto može neko pokloniti je itekako dobrodošlo”, rekla je Amra za Tuzlanski.ba.

Apelujemo na sve ljude koji su u mogućnosti neka se odazovu na ovu akciju.

Kontakt broj je 061/712-035 (Amra Smajlović)

Za one koji žele donirati novac, mogu to uraditi na sljedeći broj žiro računa:  1321002017917974 račun kod NLB banke filijala Tuzla Amra Smajlović.

Amra je kćerka porodice koja je sve izgubila. Njenim roditeljima su svi dokumenti izgorjeli u požaru. Zbog toga sve ide preko njenog žiro računa.

U opciji je i devizni račun i uplatu možete izvršiti na slijedeći način:

NLB Banka d.d., Sarajevo 

SWIFT: TBTUBA22XXX

IBAN: BA391320010626990452

Partija: 106269904