Nakon što je u nesreći koja se u noći na utorak desila u centru Sarajeva poginuo 21-godišnji Admir Numić, mladi navijač FK "Željezničar" i član navijačke grupe ovog popularnog sarajevskog kluba - njegovi prijatelji odlučili su se da odaju počast i na ovaj način...

- U Bijeljini se sutra treba igrati prva utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Radnika i Željezničara, a Plavi na ovom gostovanju neće imati podršku svojih navijača iz opravdanog i humanog razloga - piše SPORT PRIMUS.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Nesreća Sarajevo 07/03/2017DETALJI TRAGEDIJE U TITOVOJ ULICI U SARAJEVU: Mirza vozio 100 km/h, Admir poginuo na licu mjesta

- Naime, zbog bolne situacije i jutrošnje teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio pripadnik navijačke grupe “Manijaci”, dok se drugi nalazi u bolnici, najvatreniji Željini navijači nemaju namjeru ići na planirano gostovanje u Bijeljinu. Novac od uplata, kao i ostatak novca što se skupi, grupa namjerava proslijedit porodicama stradalog i teško povrijeđenog momka.

Uzrok saobraćajne nesreće, koja se noćas dogodila u centru Sarajeva, u Titovoj ulici, u kojoj je poginuo dvadesetjednogodišnji Admir Numić, je prebrza vožnja koja nije bila prilagođena klizavoj cesti.

Mirza Š., koji se nalazio za volanom Fiat Stila u trenutku nesreće, morao je voziti najmanje 100 km/h da bi bukvalno iz krivine preskočio i porušio betonske čunjeve na trotoaru i završio u zidu stambene zgrade.

Admir Numić nesreća Titova

Vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u zid stambene zgrade koja se nalazi u sarajevskoj ulici Maršala Tita na broju 52. Usljed siline udara oštećen je i izlog prodavnice Planika.

Admir Numić nesreća Titova

- Išao je sigurno oko 100 kilometara na sat iz pravca Baščaršije kada je ušao u lijevu krivinu koja ga je bacila svom silinom u desnu stranu. Cesta je bila veoma klizava, a zakačio je i šine koje su doprinijele rikošetu, te je on bukvalno iskočio preko trotoara. Nažalost, posljedice su bile fatalne - izjavio je izvor na koji se poziva Faktor.

Usljed siline udara Mirza Š. je ispao iz automobila, a zadobio je povrede opasne po život te je smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju KCUS, dok je Admir preminuo na licu mjesta.

Njegovo tijelo prevezeno je u Prosekturu na Barama, gdje po nalogu tužioca treba biti obavljena obdukcija.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.