Nakon što je poznati mostarski ugostitelj Nino Ivanković (55), koji je bio vlasnik glamourozne "Vile Ivanković", ubijen u petak ujutro hicima iz vatrenog oružja u tom objektu u južnom dijelu grada - policija ima u rukama i djevojku koju povezuju sa ovim slučajem!

U pitanju je bivša Miss Hercegovine. Podsjetimo, MUP HNK je nakon provedenih istražnih radnji raspisao potjernicu za Sunitom Hindić-Bošnjaković (21), a ona se oko 20 sati sinoć predala policijacima u mjestu Turbe kod Travnika. Već tokom noći predana je policijskim službenicima MUP-a HNK u Mostaru. Ona se tereti da je Ivankovića ustrijelila s više metaka u leđa, te se potom dala u bijeg.

Sunita Hindić-Bošnjaković IZA REŠETAKA

POVEZANO
Sunita Hindić-BošnjakovićSUNITA U VIDEU "Bolje živim nego svi vi skupa. Kada budete imali par hiljada eura u džepu javite se"

U toku je kriminalistička istraga, što je potvrdio i Ljudevit Matić, predstavnik za javnost MUP-a HNK.

Ona je navodno teže povrijedila noge, pa joj je dežurni ortoped stavio gipsani zavoj oko obje noge.

– Slijede balistička i DNA vještačenja, te ostale istražne radnje, koje će, uz ispitivanje svjedoka pomoći da se ovo djelo rasvjetli, izjavila je dežurna tužiteljica.

Sunita Hindić-Bošnjaković IZA REŠETAKA

Foto: Ubijeni Nino Ivanković

Iz izvora bliskih istrazi doznali smo da je osumnjičena tokom bijega povrijeđena, te da joj je ukazana i medicinska pomoć. Navodno je teže povrijedila noge, pa joj je dežurni ortoped stavio gipsani zavoj oko obje noge, piše "Oslobođenje".

Inače, Hindić-Bošnjaković ima 21 godinu, a često je viđana u "Vili Ivanković" na Buni.

Ona je, naime, nakon što je pucala na Ivankovića, sa sprata "Vile Ivanković" skočila u rijeku Bunu koja protiče pored objekta, te vjerovatno slomila obje noge.

U policiji je navodno izjavila da nije imala namjeru usmriti Ivankovića, te da je za sve bio kriv "splet nesretnih okolnosti", piše Oslobođenje.

POVEZANO
Ubijen vlasnik Vile IvankovićUbijen mostarski ugostitelj i vlasnik vile, u BIJEGU bivša Miss Hercegovine