Bh. glumac Nermin Tulić (65) je zbog posljedica moždanog udara u nedjelju je primljen u bolnicu.

Mnogobrojni prijatelji Tuliću su poželjeli brz oporavak, a posebno su reagovali korisnici Twittera gdje je Tulić itekako aktivan. U večernjim satima i bh. glumac je oglasio na ovoj društvenoj mreži.

neće se ova vlast mene baš tako lako riješiti.još ćemo se mi j******'.hvala na podršci.pozdrav!— Nermin Tulic (@NerminTulic) April 16, 2017

Nermin Tulić rođen je 05.01.1952. godine u Sarajevu. Diplomirao je 1978. godine na Filozovskom fakultetu, odjsek za scensku umjetnost. Karijeru je gradio na filmu, televiziji, radiju i pozorištu.

Početkom rata pogođen je granatom kada je izgubio obje noge, ali i nakon toga vratio se poslu koji voli. 1993. godine je direktor Pozorišta mladih Sarajevo.

Pozorišnu scenu uvijek je stavljao na prvo mesto, a neke od prestava u kojima je glumio su: "Kralj lir", "Bašeskija, san o Sarajevu", "Ljepotica i zvjer", "Kad bi ovo bila predstava".

Neki od filmova u kojima je glumio: "Duhovi Sarajeva", "Go West", "Ljeto u zlatnoj dolini", "Sve džaba" .

Dobitnik je mnogih nagrada, među kojima su i "Zlatni lovorov vijenac" za doprinos umjetnosti teatra MESS 1998. godine, Glumac godine BH radija 2006. i glumac godine radija Sarajevo 1990. godine.