Za užasan zločin u kojem je drogirala, a zatim živu zapalila svoju rođenu kćerku Amber Lucius, navodno zbog spora oko starateljstva sa djevojčicinim ocem, 50-godišnja žena po imenu Laura Coward osuđena je pred sudom u Calgaryju (Kanada) na doživotnu robiju, bez prava na traženje pomilovanja u idućih 18 godina!

- Amber je bila potpuno ranjiva i vjerovala je svojoj majci. Ona je potpuno i na ultimativan način iznevjerila njeno povjerenje ubivši je – moglo se čuti pred sudom.

Otac djevojčice, Duane Lucius, jedva je suzdržavao suze prilikom izricanja presude njegovoj bivšoj supruzi, izjavivši da na ovom svijetu nema kazne koja može vratiti njegovu djevojčicu, koja je bila vesela i voljela se igrati, i zadovoljiti pravdu.

- Kao otac, moram sahraniti svoje dijete i ništa mi je neće vratiti. Mogu se jedino nadati da nijedno drugo dijete više neće biti oružje u rukama roditelja kako bi se povrijedio drugi roditelj.

Djevojčica je ubijena u osmom mjesecu 2014. godine. Ona je bila kod mame na produženom vikendu u povodu državnog praznika. Trebala se vratiti ocu dva dana prije nego što je njeno beživotno tijelo pronađeno.

Majka je ubila djevojčicu nakon što je sud odlučio da starateljstvo pripada njenom ocu. Drogirala ju je ukradenim pilulama za spavanje, a zatim je ostavila u automobilu kojeg je zapalila.

Obdukcija je pokazala da je Amber umrla od posljedica kombinacije hipotermije, udisanja dima i trovanja ugljen-monoksidom.