23-godišnji muškarac koji je optužen da je ubio svoju djevojku tvrdio je u policiji da je ona umrla za vrijeme intimnog odnosa, čulo se na sudu.

Mladić po imenu David Lukasz Mietus, porijeklom Poljak, a nastanjen u Drumalane Parku u Newryju (Sjeverna Irska) optužen je za ubistvo 20-godišnje Patrycje Wyrebek, čije je tijelo pronađeno u nedjelju u njenom domu. Stradala je na tragičan način.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Nakon što je lišen slobode, Mietus, koji je sa Wyrebek bio u vezi 7-8 mjeseci, izjavio je da su oboje dijelili interes za tzv. ero*sku asfiksiju (gušenje).

Jonathan Browne, barister, odnosno pravni zastupnik optuženog, izjavio je pred sudom u Newryju da je Mietusa zapravo djevojka upoznala s tom vrstom aktivnosti.

Te noći konzumirali su opojna sredstva, a par je imao dogovor da u slučaju da se za vrijeme te vrste odnosa neko od njih nađe u opasnosti – to signalizira onom drugom.

- On je izjavio da mu ona nije dala takav signal – izjavio je Browne.

- Ovdje se radi o nesretnom slučaju, a ne o namjeri da se nekoga ubije – zaključio je.

Sud je, ipak, uzimajući u obzir težinu slučaja, odbacio da Mietus bude pušten uz kauciju, a proces se treba nastaviti početkom idućeg mjeseca.