Na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice (općina Maglaj BiH), prije nešto manje od četiri mjeseca dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubila dva mladića, 19-godišnji Adin Hodžić i mladi fotograf Ajnur Dikedžić, oba iz Maglaja.

U nesreći su učestvovala tri putnička vozila, od kojih su dva bila u pokretu.

POVEZANO
Maglaj nesreća 10/07/18aMAGLAJ U ŠOKU: Dva mladića, praktično dječaka, poginula u SVOJIM BMW-ima! Trkali se nakon utakmice?

Kako se tada nezvanično moglo čuti od mještana Maglaja, dvojica mladića su gledala utakmicu Svjetskog prvenstva između Francuske i Belgije u jednom maglajskom kafiću, nakon čega su se krenuli provozati gradom.

Prema izjavi Senada Suljakovića, vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u koji su izlazili poginuli mladići, oni nikad nisu konzumirali alkohol. "Bili su to zlatni momci, nikad nisu konzumirali alkohol. Niko ne može vjerovati da nisu više među nama. Ne pamtimo veću tragediju", izjavio je Suljaković.

POVEZANO
Dikedžić Ajnur - Hodžić Adin posmrtniceBOSANSKI GRAD OPLAKUJE MLADOST: Danas dženaza Adinu, u petak Ajnuru...

Međutim, istragu ove nesreće prate određene kontroverze. Tako je na stranici PRAVDA ZA ADINA I AJNURA, uz fotografije, objavljen sljedeći status:

- Saobraćajna nesreca koja se desila 10.07.2018. u 23 i 45 u mjestu Poljice kod Maglaja, pri čemu su ugašena dva života Adina Hodžića i Ajnura Dikedžića. Nesreća se desila zbog prebrze vožnje. Danas doznajem da je vještak Kantonalnog tužilaštva utvrdio da su se vozila kretala 97km/h. Ovo je foto vozila poslije nesreće, da li je ovo 97km/h?

Adin Hodžić i Ajnur Dikedžić - Maglaj nesreća 0

Adin Hodžić i Ajnur Dikedžić - Maglaj nesreća 0

Adin Hodžić i Ajnur Dikedžić - Maglaj nesreća 0

Adin Hodžić i Ajnur Dikedžić - Maglaj nesreća 0

(Doznajemo.com)