Vogošća pored Sarajeva je ostala u tuzi i šokirana tragedijom koja se desila u jutarnjim satima na autoputu kod Sarajeva, pri ulasku u tunel Igman.

- U nesreći su nastradali naši sugrađani Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima, dok je sin Bilal prevezen u bolnicu - navodi se iz Općine Vogošća.

POVEZANO
Tunel nesreća Sarajevo 07/06/19cPOZNATO KO JE POGINUO U TRAGEDIJI U TUNELU KOD SARAJEVA: Tri člana jedne familije

Inače Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj Saobraćajnoj školi (koja je zbog tragedije odgodila matursku večer), a obavljao je i dužnost Predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi "Zahid Baručija" koju je pohađao njegov sin Bilal, a Fatima je trebala pohađati od septembra. IZ škole su uputili izraze saosjećanja tugujućim porodicama.

Inače, gospodin Almir, bio je aktivan i u svom komšiluku, pa je u džematu Blagovac organizovao instruktivnu nastavu iz matematike.

Općinski načelnik je donio odluku i najavio da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza postradalim članovima porodice Brkić.

POVEZANO
Almir Brada Brkić ženaPOGINUO PROFESOR MATEMATIKE ALMIR BRKIĆ, ŽENA I KĆERKA

Upravni odbor Vijeća roditelja Kantona Sarajevo oglasio se povodom stravične nesreće koja se danas desila u tunelu Igman, a u kojoj su poginuli profesor Almir Brkić, njegova supruga i kćerka:

- S tugom i nevjericom primili smo tužnu vijest da je naš član i koordinator za Vogošću i Ilijaš, Almir Brada Brkić tragično stradao sa članovima porodice. Naš profesor Brada bio je veliki entuzijasta, humanista i čovjek koji je sav svoj rad u Vijeću roditelja podredio boljitku i napretku djece. Teško je riječima opisati osjećaje kojima smo svi ispunjeni, tuga koja nas je sve obuzela i nevjerica da našeg Brade i njegove supruge i kćerke više nema među nama. Vijeće roditelja Kantona Sarajevo izražava duboko saosjećanje sa porodicom Brkić, rodbinom i prijateljima, a Bilalu želimo brz i uspješan oporavak.

Almir Brada Brkić žena 2