U srijedu, 25.11. u mjestu Johovica (Velika Kladuša, BiH) u provaliji pored lokalnog puta pronađeno je beživotno tijelo muške osobe, a ispostavilo se da je riječ o dvadesetogodišnjem Vanesu Žaliću iz Velike Kladuše koji je nestao prije više od tri mjeseca - preciznije 21.08.

Ovu informaciju za Radio Velika Kladuša potvrdio je Ale Šiljdedić, predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona (MUP USK).

Vanes Zalic nargila

Foto: Vegetacija je ometala raniji pronalazak tijela

Prema njegovoj izjavi, mještani Johovice su u srijedu u popodnevnim satima dojavili da su u jednom jarku uočili motocikl i beživotno tijelo nepoznate osobe.

- Tijelo i motor ranije bilo gotovo nemoguće uočiti zbog vegetacije. No, sada je lišće opalo i mještanin je upravo zbog te činjenice i mogao vidjeti motocikl, odnosno tijelo... Prema prvim informacijama, gotovo sigurno je da se radi o nestalom mladiću koji je, najvjerovatnije, s motorom sletio u provaliju. Na tom mjestu nema telefonskog signala, što je u proteklom periodu otežalo potragu. Ipak, da li se zaista radi o mladiću čiji je nestanak prijavljen u osmom mjesecu, znat će se nakon obdukcije i istrage - pisalo je Oslobođenje, pozivajući se na izvore iz policije.

Po prijavi, na lice mjesta je izašla policija, a uviđaj je obavljen. Dežurna kantonalna tužiteljica je zakazala obdukciju tijela koja je otkrila neposredan uzrok smrti.

Obdukcija skeletnih ostataka je obavljena u Kantonalnoj bolnici u Bihaću u četvrtak u poslijepodnevnim satima, a njome je ustanovljeno kako je mladić preminuo od povreda zadobijenih uslijed pada s motocikla. Time su demantirane brojne špekulacije i strašne priče koje su kružile gradom po kojima je momak ubijen, a da je na njegovom vratu pronađena rupa od metka itd....

Vanes je zadnji put viđen 21.08. kad se na motociklu odvezao od kuće. Njegov nestanak je prijavila porodica. Kroz prethodna tri mjeseca organizirane su potrage koje nisu dale rezultate.

Ukop tijela mladića je u Velikoj Kladuši.

Vanes Zalic nargila