- Predstavnici FK Željezničar i navijača, Dino Pekić i Faris Ćemo, posjetili su danas Harisa Macanovića, navijača FK Sarajevo koji je u povratku sa utakmice imao tešku saobraćajnu nesreću. Zbog zdravstvenog stanja i odluke ljekara, nije bilo moguće posjetiti Harisovog kolegu, te navijača našeg Kluba, Mirzu Šurkovića. FK Željezničar želi brz i uspješan oporavak navijačima te brz povratak na bh. stadione - objavljeno je danas na stranici FK "Željezničar" iz Sarajeva.

Podsjetimo, u subotu nešto prije 19 h se desila saobraćajna nesreća na magistralnom putu Tuzla-Sarajeva u kojoj su učestovali navijači iz Sarajeva.

Nakon odigrane utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Sarajeva, grupa navijača je vračajući se kući doživjela saobraćajnu nesreću, u kojoj su zadobili tjelesne povrede.  Dvije osobe teže, a dvije lakše. Svi su prebačeni u bolnicu.

Policija je kontrolisala odvijanje saobraćaja prema Sarajevu, koji je zbog ove nesreće bio potpuno obustavljen.

Prema informacijama iz MUP-a KS, na mjestu nesreće su bili i vatrogasci, koji su izvlačili povrijeđene iz automobila. Povrijeđeni su vozilom Hitne pomoći hitno prevezeni na Kliniku urgentne medicine.

Posjeta Macanoviću FK Željezničar

Foto: U saobraćajnoj nesreći su učestvovala tri vozila, Alfa Romeo, Golf 2 i BMW, a povrijeđene su četiri osobe

Posjeta Macanoviću FK Željezničar

(Doznajemo.com)