SeAd Mehanović (61) iz naselja Prnjavor (Kalesija, BiH)je pogunio, a njegov sin Emir (31) je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u Njemačkoj. Tragična nesreća u kojoj su učestvovali automobili Audi A3 i Audi A6 se dogodila na dijelu brze ceste u blizini Leipziga.

Prema tvrdnjama članova rodbine do nesreće je došlo kada je vozač automobila Audi A6 izgubio kontrolu nad vozilom i ušao u traku kojom se kretao automobil Audi A3 kojim je upravljao Emir Mehanović.

Kalesija nesreća 22/03/20 0

Sead je izgubio život na licu mjesta, dok je njegov sin Emir u teškom stanju prevezen u bolnicu. Gospodin je Sead bio kod sina Emira, koji živi s porodicom živi u mjestu Halle.

- Sinoć su od Emira krenuli prema Minhenu gdje radi Seadova supruga Behija. Eto, nažalost, nije dočekala supruga. Nadamo se da će joj sa sinom biti sve u redu, izjavio je član rodbine.

Sead je, inače, bio penzioner, a radni vijek je proveo na PK Dubrave.

Kalesija nesreća 22/03/20 0

Emir je nakon operacije bio u komi i pod strogim nadzorom medicinskog osoblja, a jutros se probudio. Danas treba biti prebačen na odjeljenje gdje su dozvoljene i posjete. Ipak zbog vanrednih okolnosti i ograničene kretnje zbog koronavirusa posjete nisu moguće, osim eventualno za najbliže članove familije.

Emir Mehanović  je osnovnu i srednju školu završio u Kalesiji, gdje je jedno vrijeme i radio, a već neko vrijeme radi u Njemačkoj. Veliki broj Emirovih prijatelja i poznanika se interesovao za njegovo stanje. Nadamo se da će Emir ubrzo biti sa svojom suprugom i kćerkicom, kao i sa majkom - piše NKP.ba

Kalesija nesreća 22/03/20 0

(Doznajemo.com)