Zenica je još u šoku nakon nezapamćenog slučaja koji se dogodio prekjučer, kada je Caner (Fuat) Taylanom, državljanin Republike Turske, s prebivalištem u Zenici, ubio dvojicu Zeničana Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Nakon džuma-namaza, danas je u džematu Brist klanjana dženaza ubijenom Odobašiću, a kojoj je prisustvovao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

POVEZANO
Caner (Fuat) Taylan kombiTurčinu koji je ubio dva Zeničanina POZLILO U POLICIJI: Morala dolaziti Hitna da mu pomogne!

Niko od prisutnih nije smogao previše snage da govori o ovom nezapamćenom zločinu. Svi oni imali su isključivo riječi hvale o rahmetli Odobašiću.

Upravo je ef. Dizdarević i klanjao dženazu, a obraćajući se prisutnima pohvalio je brzu reakciju policije i drugih državnih organa, te iskazao zahvalnost svima onima koji su doprinijeli privođenju pravdi osumnjičenog za ovaj teški zločin.

Dženaza Ramiza Odobašića 1

- Došao sam danas da budem u ovom džematu, da podjelimo zajedničku bol zbog činjenice da su dva naša brata, dva čestita insana, na zvjerski i mučan način skončali svoje ovodunjalučke živote - poručio je ef. Dizdarević.

Dženaza i Mujiću je u selu Jasika kod Babina.

Podsjetimo, Turčin Taylan ubio je Odobašića i Mujića u klasičnoj sačekuši. Naime, ubijeni Zeničani 30 godina se bave zamjenom deviza na ulazu u zeničku pijacu. Tog dana došli su na poziv Turčina da mu zamijene 55.000 eura, kako bi dobili nešto novca od provizije, ne sluteći šta ih čeka. Nakon dvostrukog ubistva, Turčin je bio u bijegu, međutim, jučer je uhvaćen na području Srednjobosanskog kantona...

POVEZANO
Ubijeni Mujić i OdobašićUbijeni zenički devizeri Arslan i Ramiz na proviziji na novac zbog kojeg su ubijeni dobili bi ni 500