Zoran Marjanović (35), suprug svirepo ubijene pjevačice "Granda" Jelene Marjanović (33), ne može da bude uhapšen bez neoborivih dokaza, jer bi proces u tom slučaju bio veliki promašaj, tvrdi advokat Toma Fila.

"Ubica nikada neće biti uhvaćen ako neko ne progovori, jer nije bio nađen u roku od 48 sati poslije zločina. Policija je zabrljala na uviđaju, nisu nađeni tragovi i ne zna se gdje je pjevačica ubijena. Sve to visi u vazduhu, a podigla se velika prašina u javnosti. U slučajevima kada su poznate ličnosti u pitanju ili kada mediji svakodnevno pišu o neriješenom ubistvu, kao u ovom slučaju, proces na sudu može da se pokrene samo ako postoje neoborivi dokazi", kaže Fila.

"Najgora opcija bi bila da bez dokaza uhapse i procesuiraju Zorana Marjanovića, jer bi presuda automatski pala", kaže Fila.

Advokat Ivan Bajazit, bivši sudija Okružnog suda, tvrdi da se u ovom slučaju loš rad policije vidi iz aviona!

"Policija je pokazala očiglednu nesposobnost, kako rukovodioci tako i operativci, jer nisu uspjeli da riješe ubistvo u roku od 48 sati! Kako bi riješili neko ubistvo sa političkim motivom kada ubistvo sa puno tragova, kao što je ovo, ne znaju da riješe", izričit je Bajazit.

Miroslav Todorović Šera, bivši sudija Okružnog suda i advokat, ističe da niko nema pravi da Zorana Marjanovića stavlja na stub srama, jer je nevin sve dok se ne dokaže suprotno!

"Niko nema prava da ga ovoliko muva, kada istraga nije zvanično pokrenuta. Imaju pravo na operativni rad, mogu da ga posmatraju, prate, slušaju telefon, naravno uz dozvolu tužioca, ali sve to moraju da rade diskretno. Ne smiju da narušavaju njegovu slobodu, integritet i da mu time ugrožavaju život. On je dužan da se odazove na poziv policije, ali ne bi smjelo da procuri u javnost da je bio na saslušanju! Operativci bi to trebalo da čuvaju kao službenu tajnu, što se u ovom slučaju izgleda ne poštuje", upozorava Todorović.

(Doznajemo.com/Alo)