Portal "Mislipozitivno" je 23.11.2018. godine objavio potresan naslov u kojem tvrdi da su majka i sin pronađeni mrtvi u Kladnju: Kladanj: Sin i Majka Pronađeni Mrtvi! Umrli od Gladi i Zime

Članak se zatim vrlo nejasno referiše na Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) kao izvor "nezvaničnog saznanja" da su majka i sin umrli od posljedica "gladi i zime".

Prema jučerašnjem izvještaju pripadnika policije MUP-a TK, nezvanično saznajemo da su Ajša.K i Mehned.K pronađeni mrtvi u svom domu, u blizini Kladnja.
Kako navodi portparol MUP-a TK, navedeni su živjeli u jako teškim, tačnije nemogućim uslovima za život.
Konstatovani uzrok smrti je prema nezvaničnim rezultatima to da su majka i sin umrli od siromaštva, tačnije od gladi i zime.

Kontaktirali smo MUP TK iz kojeg su nam rekli da takav slučaj nije zabilježen na području Tuzlanskog kantona. Odgovor glasnogovornika MUP-a TK-a, Izudina Šarića prenosimo u cijelosti:

- Shodno Vašem Upitu, obavještavamo Vas da PS Kladanj nije zaprimila prijavu o navedenom događaju, niti je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona davao bilo kakve informacije u vezi sa navedenim događajem.

Nastavak ove, evidentno, izmišljene priče donosi i "pouku" komšija koji su razočarani u same sebe.

Veoma tužna i žalosna priča, da smo samo ranije znali da im ikako pomognemo, ali uvijek smo samo gledali samo sebe, nekako kontajući da svako danas ima za hranu, navode komšije, koje su duboko razočarane u sebe. Komšije su ovim putem rodbini, stradalih izjavili iskrenu sućut.

Analizirani članak se pojavljuje samo na portalu “Mislipozitivno”, a članci ovog portala se dijele putem Facebook stranice “Vesela Kuhinja”.

Dok na desktop verziji ovog članka nema vidljivih reklama, svako otvaranje putem mobilnog telefona zahtjeva da se klikne na reklamu, prije nego se članak može pročitati. Članak je do sada pročitan više od 3.300 puta.

Zbog činjenice da je riječ o lažnoj vijesti koja je napisana sa očitom namjerom privlačenja posjetitelja/ki na portal “Mislipozitivno”, ovaj članak će dobiti ocjenu lažna vijest i klikbejt - piše Raskrinkavanje.ba.

(Doznajemo.com)