Sedamdesetčetvorogodišnja Bosiljka Stambolić preminula je u banjalučkoj bolnici od posljedica ranjavanja, nakon što ju je 13.10. iz pištolja u grudi pogodio bivši suprug Branko Stambolić (1938), koji je nakon toga izvršio samoubistvo.

Ova porodična tragedija desila se u njenom stanu u Ulici Relje Krilatice u banjalučkom naselju Borik.

POVEZANO
STRAVIČNO Suicid i pokušaj ubistva u Banjaluci 13/10/2017DETALJI TRAGEDIJE U B.LUCI: Šokirane komšije svjedoče šta je bilo prije suicida i pokušaja ubistva!

Podsjetimo, Branko i Bosiljka su duže vrijeme razvedeni, a stan su dijelili na osnovu sudske odluke. Branko je navodno često maltretirao i tukao suprugu, što su znale njihove komšije. Nakon razvoda nije živio s Bosiljkom, već u jednom selu kod Prijedora, a u stan je dolazio povremeno i bio u svojoj sobi.

Komšije preminule starice ispričali su novinarima da je Branko u petak, kad je došao u svoju sobu, bio u alkoholisanom stanju. Ubrzo su iz stana čuli vrištanje starice koja je dozivala komšije u pomoć jer ju je bivši muž počeo tući. Kad je starica pokušala pobjeći iz kuće, Branko je izvadio pištolj "tetejac" i pucao joj u leđa. Ubrzo je stigao njihov sin Ratko, kojeg su komšije nazvale čim su vidjele da Branko ulazi u zgradu.

Starica, koja je zadobila prostrijelnu ranu grudnog koša, potom je prebačena u UKC RS u Banjaluci gdje je operisana. Ljekari su se dva dana borili za njen život, ali povreda je bila takve prirode da joj nije bilo spasa.

(Doznajemo.com/Oslobođenje)