Svi istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) od jučer su mobilizirani, kao i kriminalistički tehničari, koji rasvjetljavaju klupko do sada nezapamćenog zločina, koji se desio u Bugojnu.

Policiji je isprva u 8.20 ujutro prijavljen požar koji je izbio u kući u bugojanskoj ulici Kovačuša, a mrtvi su pronađeni Denis Seferović (24) i Muhamed Meškin (23).

Zločin u Bugojnu 27/09/19 0

Denis Seferović (gore) i Muhamed Meškin (dole)

Zločin u Bugojnu 27/09/19 0

POVEZANO
Bugojno požar 27/09/18 1NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U BUGOJNU: Rođaci (23 i 24 godine) izgorjeli u "Bungurovoj kući" (FOTO)

Situacija se isljednicima dodatno zakomplicirala kad je svega dva sata nakon toga u svojoj kući mrtva pronađena i Ankica Krstanović (75).

Ova žena je opljačkana i nasmrt pretučena! Na njenoj glavi pronađene su strahovite povrede, koje su, prema prvim informacijama, i uzrok smrti, a i na ostalim dijelovima tijela primijećeni su krvavi podlivi.

Iako u prvi mah ništa nije ukazivalo na to da su događaji povezani, naš policijski izvor otkrio nam je da su inspektori, nakon identifikacije ugljenisanih tijela, pod lupu stavili Narcisa Mekića, koji je bio nerazdvojan prijatelj sa Seferovićem i Meškinom, a živi u komšiluku ubijene starice.

Zločin u Bugojnu 27/09/19 0

Kuća ubijene starice Ankice Krstanović

Osumnjičeni Mekić ubrzo je pronađen i priveden te je cijeli jučerašnji dan proveo u policijskoj stanici, gdje su ga policajci ispitivali i pritiskali dokazima, pokušavajući dobiti njegovo priznanje. Navodno su očevici primijetili trojicu mladića u blizini doma ubijene žene.

Kako se neslužbeno doznaje, inspektori raspolažu tragovima koji, navodno, ukazuju na to da je požar podmetnut te da Mekić stoji iza toga kako bi prikrio da je, osim Ankice, ubio i dvojicu prijatelja!?

Prema nezvaničnim informacijama, nakon zabave u Meškinovoj kući, koju je naslijedio od djeda, mladići su ostali bez alkohola i droge, a Mekić je, navodno, predložio da opljačkaju staricu Ankicu iz naselja Jaklić III, znajući da je sama i bespomoćna te da ima novca. Otišli su do staricine kuće, gdje ju je Mekić ubio, nakon čega su se vratili u kuću, a prethodno su kupili još droge i alkohola. Tokom noći su se posvađali oko plijena, pa ih je Mekić obojicu izbo nožem i zapalio, nakon čega je pobjegao.

Zločin u Bugojnu 27/09/19 0

Uhapšeni Narcis Mekić: Požarom pokušao prikriti zločin

Mještani tvrde da su se u Meškinovoj kući okupljali mladići koji su puštali glasnu muziku te da su tu pijančili i drogirali se.

- Dolazili su u tu kuću uglavnom da prave derneke i opijaju se. Po tome su poznati u naselju. Njih trojica su stalno bila zajedno. Bilo je čudno kad nisu skupa, jer su bili veoma prisni drugovi - navode mještani.

Komšije usmrćene žene veoma su uznemirene te se zaključavaju u kuće.

- Njen muž Ivica umro je početkom proteklog rata. Kćerke Nela i Goga udate su i žive i rade u Zagrebu. Bila je divna gospođa i komšinica i zaista smo šokirani ovim što se dogodilo. Ne znamo kome je mogla smetati jedna takva osoba - izavio je Ankicin komšija.

POZITIVNI NA NARKOTIKE. Sva trojica mladića bila su, kako se doznaje, pozitivna na narkotike. Obdukcija tijela žrtava naređena je za danas. Uzrok požara jučer zvanično nije bio poznat, a kuća, navodno, nije polivena nikakvom zapaljivom tečnošću. Pripadnici Vatrogasne jedinice Bugojno požar su lokalizirali i ugasili oko 12 sati.

POVEZANO
Požar i ubistvo u Bugojnu 27/09/2018JEZA SE UVUKLA MEĐU ŽITELJE BUGOJNA: Prvo ubijena bespomoćna starica, onda izgorjela 2 mladića!

(Doznajemo.com/Avaz.ba)