Američki predsjednik Donald Trump objavio je dosad najozbiljniju prijetnju Sjevernoj Koreji.

Naime, nakon što nedavno zaprijetio toj zemlji "vatrom i bijesom kakav svijet još nije vidio", američki predsjednik danas je otišao korak dalje.

Tako je na Twitteru u gluho doba noći napisao kako je vojno rješenje problema Sjeverne Koreje "potpuno spremno", iskoristivši pritom frazu "locked and loaded", koja opisuje napunjeno oružje spremno za pucanje.

"Nadam se da će Kim Jong-Un pronaći drugi put", dodao je Trump.

Podsjetimo, tenzije između Sjeverne Koreje i SAD u zadnje vrijeme su na izuzetno visokom nivou. Službeni Pjongjang tvrdi da bi planovi za napad na američki Guam u Pacifiku trebali biti spremni za koji dan, a u isto vrijeme Donald Trump zaoštrava retoriku prema režimu Kim Jong-una.

Sjevernokorejska prijetnja napadom na Guam, američku teritoriju u Pacifiku poznatu po svojim bijelim pješčanim plažama, uslijedila je nakon što je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio Pjongjangu "vatrom i bijesom kakve svijet još nije vidio".

Navodno vojni vrh Sjeverne Koreje ovih dana finalizira planove za napad s četiri projektila srednjeg dometa Hwasong-14, koji bi trebali pasti u more manje od 40 kilometara od Guama.

Nakon što je Sjeverna Koreja najavila napad na Guam, Trump je dodatno zaoštrio retorku pa je Pjongjangu poručio: "Dogodit će vam se stvari za koje niste mislili da su moguće".

U Japanu prilično ozbiljno shvaćaju prijetnje između Washingtona i Pjongjanga, pa tako ljudi masovno kupuju skloništa za slučaj nuklearnog rata.

Američki obavještajci nedavno su objavili kako je Sjeverna Koreja uspješno razvila nuklearnu bojevu glavu koja je dovoljno mala da je mogu smjestiti na svoje interkontinentalne projektile.

(Doznajemo.com/Index.hr)