Majka i njen sin umrli su nakon što ih je zatrpala velika količina snijega ovog vikenda u poznatom skijaškom centru.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

50-godišnja gospođa Olga Perkovic (po imenu i prezimenu očito slovenskog porijekla) i njen sin Aaron Goodstein, 7-godišnjak, bili su na skijanju u poznatom zimskom centru Kirkwood u Kaliforniji (SAD), blizu jezera Tahoe.

VELIKA POTRAGA. Prema onome što je objavljeno iz Ureda šerifa ovog okruga, policija je prijavu o nestanku dvoje skijaša dobila u nedjelju oko 6.40 poslijepodne. U pitanju su bili 50-godišnja žena iz San Franciska i njen maloljetni sin.

Odmah je pokrenuta velika potraga, a spasioci su njihova tijela pronašli bez svijesti, ispod nešto manje od jednog metra snijega.

HITNIM LETOVIMA su odmah prevezeni u bolnice “Barton Memorial”, odnosno medicinsku ustanovu “Carson Tahoe”, ali uprkos svim naporima tamošnjeg osoblja nisu im uspjeli pomoći i doktori su mogli samo proglasiti smrt i majke i djeteta.

ISTRAGA je, prema preliminarnim rezultatima, pokazala da su se gospođa Perković i njen sin odlučiti vratiti u kondominijum unutar ski resorta, gdje su bili smješteni, skijajući alternativnom rutom kroz šumovito područje.

Praktično kad su bili pred ulazom u smještajni objekt, prošli su ispod krova na kojem se nalazila velika količina snijega, koji je skliznuo i pao na njih i “žive ih zakopao”.

OLUJA. Podsjetimo, snježna oluja praćena vjetrom koja je pogodila istok Sjedinjenih Američkih Država dovela je do smrti najmanje 9 osoba, probleme s poplavama, u saobraćaju i snabdijevanju električnom energijom.

POVEZANO
Mali Bogdan smrzavanje SibirMALI BOGDAN (4) SE SMRZNUO NA -20: `Mjesečareći` izašao iz kuće, mama pratila male stope, ali kasno