Potraga za dva člana čuvene američke familije Kennedy – u pitanju su Maeve Kennedy McKean i njen sin, Gideon – obustavljena je 26 sati nakon što je njihov nestanak prijavljen u Zaljevu Chesapeake blizu Annapolisa (Maryland, SAD) – u petak navečer je potvrdila Obalna straža. I formalno, sada to više nije spasilačka operacije, nego operacija potrage za tijelima.

Gospođa McKean (40) i njen 8-godišnji sin su posljednji put viđeni u četvrtak navečer.

- Ovo je bio težak slučaj, a još teža je bila odluka o suspenziji potrage – izjavio je Matthew Fine, zamjenik komandanta sektora u zapovjednom centru regiona Maryland-National Capitol.

- Familiju smo obavještavali o svim detaljima operacije i naše misli su sada s njima – izjavio je.

McKean je praunuka bivšeg američkog glavnog tužioca i senatora Robert Francisa Kennedyja. Rođenog brata ubijenog američkog predsjednika J.F.Kennedyja, koji je i sam imao velike šanse biti izabran na tu dužnost, kada je također ubijen u atentatu 1968. godine.

Nestala gospođa je pravni zastupnik za javno zdravlje i ljudska prava a radila je kao izvršni direktor Georgetown University Global Health Initiative Univerziteta Georgetown.

McKeanin suprug, David McKean, izjavio je za The Washington Post da je familija bila u kući njegove punice u blizini rijeke, kada je dijete, igrajući se, šutnulo loptu u vodu, a njegova supruga i sin su sjeli u kanu da je pokušaju dohvatiti.

Međutim, struja je ih je povukla i nisu se uspjeli vratiti na obalu.

Po nekima se nastavlja «prokletstvo Kennedyjevih». Osim spomenutih atentata, McKeanovi rođaci, John F. Kennedy Jr., i njegova supruga Carolyn, poginuli su u avio nesreći prije 20 godina.

POVEZANO
Atentat JFKŠOKANTNO: Tajni snimak atentata na Johna Kennedyja zgrozio čitavu američku javnost (VIDEO)

(Doznajemo.com)