Nastavljen je "crni niz" nesreća sa smrtnim ishodom na cestama u BiH!

Policija Brčko distrikta BiH dana 27.03.2017. godine oko 00,10 sati je obaviještena da se na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u ulici Semberska u Brčkom, dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo jedno vozilo, koje je sletjelo u kanal pored puta - navedeno je iz MUP-a.

Odmah po ovoj informaciji, na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su utvrdili da se radi o putničkom vozilu marke Golf, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač sa inicijalima V.M. rođen 1987.godine iz Brčkog, koji je nakon nezgode, vozilom službe hitne pomoći prevezen u Medicinski centar u Brčkom. Isti je u Medicinskom
centru, a ispostavilo se da je riječ o Vukašinu Mitroviću (30), usljed zadobijenih povreda, preminuo.

Na licu mjesta, od strane policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, obavljene su uviđajne radnje a o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

- Uviđajnim radnjama konstatovano je da se imenovani najvjerovatnije kretao iz pravca Bijeljine u pravcu Brčkogi i dolaskom u ulicu Semberska, isti je sletio sa puta u desni kanal nakon čega je prednjim dijelom vozila udario u betonski propust - navode iz policije.