Pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona (MUP ZDK) rano jutros ponovo su izašli na teren kako bi nastavili potragu za Amarom Kozlićem, mladićem koji je nestao prije 15 dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj se zajedno sa dvojicom prijatelja survao u rijeku Lašvu u blizini Viteza.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Potraga za mladićima BaltićREKONSTRUKCIJA KRETANJA TROJICE POGINULIH MLADIĆA: Zadnji put prije nesreće javili su se iz Viteza

POVEZANO
Otac Amara Kozlića7 DANA NAKON NESREĆE otkriveni novi detalji o tome kako su u rijeci Lašvi stradala trojica Mladića

Amar Kozlić nestao je prije 15 dana nakon što se u audiju zajedno sa prijateljima survao u rijeku Lašvu pri povratku iz diskoteke u Vitezu. Dva dana nakon nesreće automobil je pronađen, a u njemu i beživotna tijela dvojice Amarovih prijatelja Huseina Delića i Almena Begovića. Međutim, Amara nije bilo. Od toga dana pokrenuta je intenziva potraga za njim.

Alija Kozlić, očajni otac nestalog Amara, ranije je za Faktor izjavio kako samo moli Boga da se agonija u kojoj živi okonča.

- Samo molim Boga da ga pronađu. Minimalne su šanse da je živ. Opet, sve je u Božjim rukama.

Ispričao je tada i kako je te večeri sin tražio od njega automobil kako bi izašao s prijateljima u provod. Iako je prvo odbio, na kraju je sinu dao ključeve, uz dogovor da kući dođe do ponoći.

- Javio mi se kad je stigao u Zenicu i rekao da čeka prijatelje kako bi krenuli. Iz diskoteke se javio oko 21.15 sati. Poslije ponoći već sam počeo paničariti, jer tako nešto nikada nije uradio. Sumnjao sam na najgore -  izjavio je Alija.

Sina je čekao do šest sati ujutro a onda je nazvao policiju i bolnice. Negativni odgovori  koje je dobio dodatno su ga zabrinuli. Potom je odlučio otići do Viteza. U ponedjeljak ga je pozvala policija i kazali su mu da dođe u stanicu jer su pronašli njegov automobil, ali ne i njegovog sina.

- Vraćajući se iz Viteza, tražio sam automobil u rijeci. Stajao sam 15 minuta na mjestu gdje su u ponedjeljak našli automobil s tijelima...

(Doznajemo.com/Faktor)