Jedna osoba je ubijena, a dvije su povrijeđene u tuči više osoba, pet bh. državljana i trojice migranata, koja se desila sinoć u 22.25 sati u ulici Barska na Ilidži (Sarajevo)

Stradali Jasmin Berović imao je 36 godina, a prema prvim informacijama do incidenta je došlo nakon što su migranti, navodno, pravili probleme u jednom ugostiteljskom objektu. Nakon toga su pozvani mladići kako bi ih udalji iz objekta, te je došlo do međusobnog obračuna.

Društvene mreže preplavile su brojne emotivne poruke u kojima se prijatelji opraštuju od ubijenog 36-godišnjaka, a oni koji su poznavali Berovića tvrde da ne bi ni mrava zgazio i da nije bio problematičan.

POVEZANO
Migrant ubistvo Otes 3PREOKRET: Hišam Aglaras nije ubica Jasmina Berovića, policija uhapsila pogrešnog migranta!

Migranti ubistvo Berović 0

Incident je sarajevskoj policiji prijavljen u 22.25 sati, a na mjesto događaja su izašli policijska i ekipa Hitne pomoći, čiji je doktor konstatovao smrt državljanina BiH J.B. (1984) iz Hadžića, dok su dvije osobe teško povrijeđene i prebačene su u bolnicu Koševo, gdje su zadržane na Klinici za torokalnu hirurgiju.

Jedna od dvije povrijeđene osobe zadobila je teške povrede opasne po život, dok je druga prošla sa nešto lakšim povredama. Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

- U jednom trenutku nastradali je okrenuo leđa te je izboden. U napadu je teško povrijeđen i njegov brat kojem se doktori bore za život - navodi izvor.

Migranti ubistvo Berović 0

Prema dosad prikupljenim informacijama, u vezu s izvršenim krivičnim djelima ubistvo i teška tjelesna povreda dovode se tri nepoznate osobe, migranti.

Policija radi na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Izvor blizak istrazi tvrdi da su migranti pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića. Budući da nije mogao izaći na kraj s migrantima, u pomoć je pozvao brata. Navodno, migranti su i ranije pravili probleme u kafiću. Pijančili su, a onda ne bi platili račun. I tako danima.

Migranti ubistvo Berović 0

(Doznajemo.com/Hayat TV, Oslobođenje, Dnevni avaz)