Iz izvora bliskih Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) doznaje se da ubica djevojke u naselju Nedžarići (Sarajevo), nakon zločina pokušao sakriti, a zatim i počinio suicid ručnom bombom.

- On je lociran u efikasnoj akciji policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i PU Istočno Sarajevo, te je u jednom momentu pucao iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima, kojom prilikom nije niko povrijeđen, a kad je primjetio veći broj policijskih službenika izvršio je samoubistvo, izjavio je predstavnik za javnost MUP-a KS-a Mirza Hadžiabdić.

Riječ je o Nedžadu Čauševiću (41), koji je bio u ljubavnoj vezi sa ubijenom Sanelom Trstena (39). Navodno  Čaušević je imao automatsku pušku. Krio se i ubio na lokaciji Gušča brdo, na području Istočne Ilidže (RS).

Ubistvo Aleja Bosne Srebrene 05/11/19 2

Ubistvo Aleja Bosne Srebrene 05/11/19 2

Svi raspoloživi timovi najelitnijih specijalnih jedinica MUP-a Kantona Sarajevo bili su raspoređeni po Bijelašnici u potrazi za osumnjičenim Čauševićem koji se tereti za ubistvo Sanele Trstene. Naime, istražitelji su pronašli njegovo napušteno vozilo Golf 2, a specijalci su išli prema tragovima ka šumskom dijelu planine.

Postupali su jako oprezno jer se radilo o osobi koja je naoružana automatskom puškom iz koje je najvjerovatnije jutros izvršen zločin u naselju Nedžarići. U potrazi su navodno korišteni i službeni psi.

POVEZANO
Nedžad ČauševićKOMŠIJA O UBICI ČAUŠEVIĆU: "Prekinuo je sa Sanelom, ali ništa nije slutilo da bi mogao ovo uraditi"

Podsjećamo, jutros oko 7 sati u sarajevskoj ulici Aleja Bosne Srebrene ubijena je Sanela Trstena.

U pucnjavi je od zalutalog metka ranjena i Senada Muhić (59), uposlenica preduzeća "Park".

Do tragedije je došlo ispred rasadnika ovog sarajevskoj javnog komunalnog preduzeća.

POVEZANO
Ubistvo Aleja Bosne Srebrene 05/11/19 1NOVI DETALJI KRVAVE DRAME Policija ima dvije verzije ubistva Sanele Trstene (39) kod RASADNIKA PARKA